1. Meso isecite na komade, zatim posolite i pobiberite. U tiganju na ulju propržite meso da porumeni sa obe strane. ⠀
2. Iseckajte luk i šargarepu sitno, propržite na malo ulja, kada luk i šargarepa omeksaju dodajte malo aleve paprike. ⠀
3. U šerpu na dno složite iseckani mladi kupus, zatim dodajte proprženi luk i šargarepu i iseckajte par kolutova crvene paprike. Zatim dodajte meso i začinite. Preko mesa poredjajte još jedan sloj iseckanog kupusa. Zatim opet dodajte luk i šargarepu. ⠀
4. Nalijte sa paradajz sokom i vodom da ogrezne.⠀
5. Poklopite, sačekajte da provri, smanjite temperu i kuvajte na laganoj vatri 1h.⠀⠀
Sastojci
Za 6 osoba
500 g telećeg filea
1 kg svežeg mladog kupusa
2 glavice crnog luka
100 ml pasiranog paradajz sosa
1 dl ulja od koštica groždja
par zrna bibera
1 komad/a šargarepa
1 kafena kašičica mlevene slatke paprike
2 kafena kašičica soli
Priprema
Priprema kupusa:
1. Meso isecite na komade, zatim posolite i pobiberite. U tiganju na ulju propržite meso da porumeni sa obe strane. ⠀
2. Iseckajte luk i šargarepu sitno, propržite na malo ulja, kada luk i šargarepa omeksaju dodajte malo aleve paprike. ⠀
3. U šerpu na dno složite iseckani mladi kupus, zatim dodajte proprženi luk i šargarepu i iseckajte par kolutova crvene paprike. Zatim dodajte meso i začinite. Preko mesa poredjajte još jedan sloj iseckanog kupusa. Zatim opet dodajte luk i šargarepu. ⠀
4. Nalijte sa paradajz sokom i vodom da ogrezne.⠀
5. Poklopite, sačekajte da provri, smanjite temperu i kuvajte na laganoj vatri 1h.⠀⠀
Služiti toplo.
🍽️ Prijatno! .⠀
Tagovi