Sastojci

Za 6 osoba

Kupus:

500 g telećeg filea

1 kg svežeg mladog kupusa

2 glavice crnog luka

100 ml pasiranog paradajz sosa

1 dl ulja od koštica groždja

par zrna bibera

1 komad/a šargarepa

1 kafena kašičica mlevene slatke paprike

2 kafena kašičica soli

Priprema

Priprema kupusa:

1. Meso isecite na komade, zatim posolite i pobiberite. U tiganju na ulju propržite meso da porumeni sa obe strane. ⠀

2. Iseckajte luk i šargarepu sitno, propržite na malo ulja, kada luk i šargarepa omeksaju dodajte malo aleve paprike. ⠀

3. U šerpu na dno složite iseckani mladi kupus, zatim dodajte proprženi luk i šargarepu i iseckajte par kolutova crvene paprike. Zatim dodajte meso i začinite. Preko mesa poredjajte još jedan sloj iseckanog kupusa. Zatim opet dodajte luk i šargarepu. ⠀

4. Nalijte sa paradajz sokom i vodom da ogrezne.⠀

5. Poklopite, sačekajte da provri, smanjite temperu i kuvajte na laganoj vatri 1h.⠀⠀

Služiti toplo.

🍽️ Prijatno! .⠀