Za 50 osoba
100 g Heljdino brašno
200 g Brašno T-400
200 g Maslac
1 supena kašika C Kakao prah
1 kafena kašičica Dr. Oetker Cimet šećer
prstohvat prstohvat/a So
1 supena kašika Šećer
2 supena kašika Med
4 supena kašika Hladna voda
1 kesica/e C Prašak za pecivo
1 kesica/e C Vanilin šećer
Priprema:
U jedan sud iseckati maslac, ubaciti ostale sastojke i zamesiti testo u kompaktnu loptu.
Testo zamotati u providnu foliju ili kesu i ostaviti u frižideru najmanje 30 minuta.
Ohladjeno testo na pobrašnjenoj radnoj površini istanjiti oklagijom što tanje.
Modlicama vaditi kekse i slagati u pleh obložen papirom za pečenje.
Zagrejati rernu na 180°C i staviti keks da se peče 10 minuta.
Izvaditi keks iz rerne i ostaviti da se prohladi i poslužiti.
Ovaj keks mogu da jedu i mala deca kao što je moj unuk od godinu ipo dana koji ga obožava.
Prijatno!
Recept za nagradni konkurs: Ukusni zalogajčići
Sastojci
Za 50 osoba
100 g Heljdino brašno
200 g Brašno T-400
200 g Maslac
1 supena kašika C Kakao prah
1 kafena kašičica Dr. Oetker Cimet šećer
prstohvat prstohvat/a So
1 supena kašika Šećer
2 supena kašika Med
4 supena kašika Hladna voda
1 kesica/e C Prašak za pecivo
1 kesica/e C Vanilin šećer
Naši proizvodi
Priprema
Priprema:
U jedan sud iseckati maslac, ubaciti ostale sastojke i zamesiti testo u kompaktnu loptu.
Testo zamotati u providnu foliju ili kesu i ostaviti u frižideru najmanje 30 minuta.
Ohladjeno testo na pobrašnjenoj radnoj površini istanjiti oklagijom što tanje.
Modlicama vaditi kekse i slagati u pleh obložen papirom za pečenje.
Zagrejati rernu na 180°C i staviti keks da se peče 10 minuta.
Izvaditi keks iz rerne i ostaviti da se prohladi i poslužiti.
Ovaj keks mogu da jedu i mala deca kao što je moj unuk od godinu ipo dana koji ga obožava.
Prijatno!
Tagovi