Sastojci

Za 10 osoba

Tikvice

5 komad/a Tikvice

Fil

2 komad/a Luka

500 g Mlevenog svinjskog mesa

1 komad/a Sargarepe

3 supena kašika Pirinač

So prstohvat/a Zacin C

Zaprska

1 supena kašika Brasna

1 malo Ulja

3 komad/a Cena belog luka

1 kafena kašičica Aleve paprike

1 kafena kašičica Kurkume

U toku kuvanja

1 kafena kašičica Bibera

1 kafena kašičica Soli

1 supena kašika Zacina C

Priprema

Tikvice

Tikvice prvo podeliti na pola, izdubiti u sredini i oljustiti

Dinstanje

Luk i sargarepu iseckati sitno i staviti da se dinsta, dodati malo ulja. Kada smesa omeksa, dodati malo vode i jos malo dinstati.

Nakon toga, dodati meso i dinstati sa lukom i sargarepom (mozete doliti malo vode).

kada meso dobije boju, dodati pirinac i dinstati malo, takodje mozete dodati malo vode.

Punjenje tikvice

Sledece sto sledi je punjenje tikvica sa smesom.

Nakon sto smo izdinstali smesu i pripremili tikvice, sad svaku uzimamo i punimo (mozete zatvoriti gornji deo tikvice krompirom).

Kada se napune, tikvice poredjamo u serpu i dodamo vode (ne da prelije tikvice, do pola),

zaprsku koju smo napravili, polako dodajemo i mesamo na vrhu, nakon toga (ako je potrebno) dodati jos vode, posoliti, staviti biber i zacin c i kuvati na laganoj vatri. Potrebno je okretati tikvice i paziti da se ne raspadnu (uglavnom ne valja kada ima mnogo vode (corbice) u tikvicama).