Tikvice prvo podeliti na pola, izdubiti u sredini i oljustiti
Dinstanje
Luk i sargarepu iseckati sitno i staviti da se dinsta, dodati malo ulja. Kada smesa omeksa, dodati malo vode i jos malo dinstati.
Nakon toga, dodati meso i dinstati sa lukom i sargarepom (mozete doliti malo vode).
kada meso dobije boju, dodati pirinac i dinstati malo, takodje mozete dodati malo vode.
Punjenje tikvice
Sledece sto sledi je punjenje tikvica sa smesom.
Nakon sto smo izdinstali smesu i pripremili tikvice, sad svaku uzimamo i punimo (mozete zatvoriti gornji deo tikvice krompirom).
Kada se napune, tikvice poredjamo u serpu i dodamo vode (ne da prelije tikvice, do pola),
zaprsku koju smo napravili, polako dodajemo i mesamo na vrhu, nakon toga (ako je potrebno) dodati jos vode, posoliti, staviti biber i zacin c i kuvati na laganoj vatri. Potrebno je okretati tikvice i paziti da se ne raspadnu (uglavnom ne valja kada ima mnogo vode (corbice) u tikvicama).
Sastojci
Za 10 osoba
5 komad/a Tikvice
2 komad/a Luka
500 g Mlevenog svinjskog mesa
1 komad/a Sargarepe
3 supena kašika Pirinač
So prstohvat/a Zacin C
1 supena kašika Brasna
1 malo Ulja
3 komad/a Cena belog luka
1 kafena kašičica Aleve paprike
1 kafena kašičica Kurkume
1 kafena kašičica Bibera
1 kafena kašičica Soli
1 supena kašika Zacina C
Priprema
Tikvice
Tikvice prvo podeliti na pola, izdubiti u sredini i oljustiti
Dinstanje
Luk i sargarepu iseckati sitno i staviti da se dinsta, dodati malo ulja. Kada smesa omeksa, dodati malo vode i jos malo dinstati.
Nakon toga, dodati meso i dinstati sa lukom i sargarepom (mozete doliti malo vode).
kada meso dobije boju, dodati pirinac i dinstati malo, takodje mozete dodati malo vode.
Punjenje tikvice
Sledece sto sledi je punjenje tikvica sa smesom.
Nakon sto smo izdinstali smesu i pripremili tikvice, sad svaku uzimamo i punimo (mozete zatvoriti gornji deo tikvice krompirom).
Kada se napune, tikvice poredjamo u serpu i dodamo vode (ne da prelije tikvice, do pola),
zaprsku koju smo napravili, polako dodajemo i mesamo na vrhu, nakon toga (ako je potrebno) dodati jos vode, posoliti, staviti biber i zacin c i kuvati na laganoj vatri. Potrebno je okretati tikvice i paziti da se ne raspadnu (uglavnom ne valja kada ima mnogo vode (corbice) u tikvicama).