Umutiti slatku pavlaku, ne mnogo cvrsto kao za slag, dodati prstohvat soli, krem sir, med, seckane ili izmrvljene krem bananice, aromu i to mesati varjacom I dodati keks pa zamesiti smesu rukom. Kada se sve sjedini, oblikovati kuglice velicine obima kornet a. Ubaciti loptice u kornete u staviti u frizider 30min da se lepo stegne. U medjuvremenu rastopiti cokoladu(mozete na pari ili u mikrotalasnoj).
Dekorisite po sopstvenoj zelji I mozete kombinovati crnu i belu cokoladu. Ja sam u belu cokoladu dodala malo crvene boje za kolace(tecna boja) I dobila roze cokoladu.
Recept za nagradni konkurs: Maštoviti recepti sa mlevenim keksom
Sastojci
Za 18 osoba
350 g Dr. Oetker Mleveni keks za torte i kolače
250 ml Slatka pavlaka
300 g Krem sir
6 komad/a Krem bananice
1 prstohvat/a Soli
3 supena kašika Med
1 supena kašika Dr. Oetker Aroma vanila
500 g Čokolada
1 kesica/e Cokolade mrvice
17-18 komad/a Kornet
Naši proizvodi
Priprema
Priprema fila
Umutiti slatku pavlaku, ne mnogo cvrsto kao za slag, dodati prstohvat soli, krem sir, med, seckane ili izmrvljene krem bananice, aromu i to mesati varjacom I dodati keks pa zamesiti smesu rukom. Kada se sve sjedini, oblikovati kuglice velicine obima kornet a. Ubaciti loptice u kornete u staviti u frizider 30min da se lepo stegne. U medjuvremenu rastopiti cokoladu(mozete na pari ili u mikrotalasnoj).
Dekorisite po sopstvenoj zelji I mozete kombinovati crnu i belu cokoladu. Ja sam u belu cokoladu dodala malo crvene boje za kolace(tecna boja) I dobila roze cokoladu.
Prijatno!!!
Tagovi