Sastojci

Za 2 osoba

Marinada

50 ml Soja sos

1 kafena kašičica Med

1 supena kašika Ulje

2 supena kašika Jabukovo sirće

1 supena kašika Rendani sveži đumbir

2 čena Sitno seckani beli luk

1/2 kafena kašičica Čili u prahu

1 prstohvat/a So

1 supena kašika Susam

Glavno

200 g Tofu

400 g Kineska mešavina

200 g Pirinčane nudle

Ostali začini

1 kafena kašičica Suvi biljni začin

1 pakovanje/a Biber

2 supena kašika Soja sos

Priprema

Priprema tofua

1. Tofu sir izvaditi iz ambalaže, staviti između papirnih ubrusa i pritisnuti odgore nekim predmetom, kako bi se upila tečnost iz tofua, ali ne mnogo teškim. Ostaviti tako pritisnuto oko 15 minuta

2. U činiji pomešati sve sastojke za marinadu: soja sos, med, đumbir, beli luk, čili, ulje, so, sirće i susam

3. Tofu iseći na kocke veličine zalogaja i staviti u činiju sa marinadom, dobro promešati i ostaviti da stoji oko 30 minuta. Nekoliko puta promešati, otprilike na svakih 10 minuta

4. U tiganju zagrejati ulje i pržiti tofu uz okretanje dok se ne zapeče sa svih strana

Priprema priloga i serviranje

1. Pirinčane nudle potopiti u činiju u hladnu vodu oko 10 minuta, a potom ih kuvati u ključaloj vodi oko 5-7 minuta dok ne omekšaju. Ocediti i oprati od skroba te dodati malo ulja i promešati kako se ne bi zalepile

2. U tiganju u kom se pekao tofu, izdinstati kinesku mešavinu uz dodatak 1 čaše vode i kuvati dok povrće ne omekša, po potrebi dodati još vode i začiniti po želji suvim začinima i soja sosom (i marinadom ako je preostalo)

3. Kada se povrće skuvalo, dodati im prethodno oceđene nudle i sve zajedno promešati na još vrućoj ringli

4. Servirati nudle sa mešavinom i odgore staviti kockice tofua

Najlepše je konzumirati toplo

Prijatno!