Badema iseckajte na polovine, kokosovo ulje (ili jedna nepuna supena kašika maslinovog u mom slučaju) i malo vode odvojite u šoljice, da vam budu pri ruci. Kinou promešajte sa susamom i ostavite sa strane.
Sjedinjavanje
Sve navedene sastojke: dakle, mešavinu pahuljica, seckane bademe, kokosovo/maslinovo ulje, vodu, steviju u prahu i miks kinoe i susama ubacite u blender. Na blagoj-srednjoj jačini blendirajte sve sastojke koji minut.
Pečenje granole
Dobijenu mešavinu iz blendera prebacite u pleh, prethodno obložen papirom za pečenje. Pomoću supene kašike izravnajte površinu. Po želji pospite malo susama odgore i zapecite sve u rerni na srednjoj temperaturi oko pola sata. Mada, sami ćete primetiti kad smesa krene ,,da se skuplja" . Prijatno
Sastojci
Za 1 osoba
Jedna supena kašika Ovsenih pahuljica
Jedna supena kašika Ječmenih pahuljica
Jedna supena kašika Rađenih pahuljica
Pola jedne Supene kašike Badema
Pola jedne Supene kašike Oraha
Pola jedne Supene kašike Kinoe
Pola jedne Supene kašike Susama
Dve supena kašika Kokosovog ulja
Jedna kafena kašičica Stevije u prahu
Priprema
Sastojci
Badema iseckajte na polovine, kokosovo ulje (ili jedna nepuna supena kašika maslinovog u mom slučaju) i malo vode odvojite u šoljice, da vam budu pri ruci. Kinou promešajte sa susamom i ostavite sa strane.
Sjedinjavanje
Sve navedene sastojke: dakle, mešavinu pahuljica, seckane bademe, kokosovo/maslinovo ulje, vodu, steviju u prahu i miks kinoe i susama ubacite u blender. Na blagoj-srednjoj jačini blendirajte sve sastojke koji minut.
Pečenje granole
Dobijenu mešavinu iz blendera prebacite u pleh, prethodno obložen papirom za pečenje. Pomoću supene kašike izravnajte površinu. Po želji pospite malo susama odgore i zapecite sve u rerni na srednjoj temperaturi oko pola sata. Mada, sami ćete primetiti kad smesa krene ,,da se skuplja" . Prijatno