Sastojci

Za 1 osoba

Mešavina pahuljica

Jedna supena kašika Ovsenih pahuljica

Jedna supena kašika Ječmenih pahuljica

Jedna supena kašika Rađenih pahuljica

Ostalo

Pola jedne Supene kašike Badema

Pola jedne Supene kašike Oraha

Pola jedne Supene kašike Kinoe

Pola jedne Supene kašike Susama

Dve supena kašika Kokosovog ulja

Jedna kafena kašičica Stevije u prahu

Priprema

Sastojci

Badema iseckajte na polovine, kokosovo ulje (ili jedna nepuna supena kašika maslinovog u mom slučaju) i malo vode odvojite u šoljice, da vam budu pri ruci. Kinou promešajte sa susamom i ostavite sa strane.

Sjedinjavanje

Sve navedene sastojke: dakle, mešavinu pahuljica, seckane bademe, kokosovo/maslinovo ulje, vodu, steviju u prahu i miks kinoe i susama ubacite u blender. Na blagoj-srednjoj jačini blendirajte sve sastojke koji minut.

Pečenje granole

Dobijenu mešavinu iz blendera prebacite u pleh, prethodno obložen papirom za pečenje. Pomoću supene kašike izravnajte površinu. Po želji pospite malo susama odgore i zapecite sve u rerni na srednjoj temperaturi oko pola sata. Mada, sami ćete primetiti kad smesa krene ,,da se skuplja" . Prijatno