Uzeti jednu koru. Na nju staviti jabuke celom površinom . Zatim posuti kašiku šećera, malo vanil šećera i pola kašike ulja. Preklopiti sa obe strane tako da krajevi idu unutra a zatim urolati pitu. I tako svih deset. Poredjati u podmazan pleh. Premazati uljem pa peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko pola sata.
Sastojci
Za 10 osoba
10 komad/a gotovih kora
10 komad/a jabuka srednje veličine
10 supenih kašika šećera
1 kesica/e Dr. Oetker Vanilin šećer
40 ml ulja
20 g prah šećera
Naši proizvodi
Priprema
Priprema pite
Jabuke oljuštiti i izrendati.
Uzeti jednu koru. Na nju staviti jabuke celom površinom . Zatim posuti kašiku šećera, malo vanil šećera i pola kašike ulja. Preklopiti sa obe strane tako da krajevi idu unutra a zatim urolati pitu. I tako svih deset. Poredjati u podmazan pleh. Premazati uljem pa peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko pola sata.
Hladnu pitu posuti prah šećerom.