Šnicle izlupati, posoliti, zaciniti začinom za giros i svaku namazati sa malo maslinovog ulja. Ostaviti da odstoji par sati u frizideru. Kada pocnete da spremate najbolje je prvo spremiti tzaziki.Krastavac narendati i pomesati sa pavlakom. Dodati beli luk u prahu, so, malo bibera i bosiljak ako volite. Ostaviti u frizideru da odstoji dok spremite ostalo. Krompir oguliti i iseci rukom ili masinicom na stapice. Krompir posoliti, zaciniti vegetom i sa po 2-3 kasike maslinovog i suncokretovog ulja. Peci ga u rerni na 250 stepeni na papiru za pecenje. Za to vreme isprziti meso na jakoj vatri na gril tiganju na malo maslinovog ulja, kratko s obe strane dok blago ne porumeni. Meso odložiti u serpu i ostaviti koji minut. Kad se meso isprzi sipati po malo vode u tiganj i kratko staviti lepinje (ja stavim po dve) da se zagreju i omeksaju od tecnosti... Dobiju i ukus i lepu boju od sokova koji ostanu od mesa. Lepinje naredjati u dublju serpu i poklopiti. Zatim uzeti ostar noz i na sto tanje trakice iseci snicle. Iseci paradajz na kriske i luk na rebarca. Sve to lepo poredjati na sto i praviti girose.
Priprema girosa
Posto nemam pogodan papir ja uzmem komad folije stavim lepinju, namazem tzazikijem, stavim stapice mesa, malo pomfrita, paradajza, luka, kecapa... Kako ko vec voli i zavijem folijom... Ispadne isti kao u Grckoj😊. Probajte.... Necete se pokajati. Prijatno!
Savet
Sve zacine za giros i zamrznute originalne lepinje za giros možete kupiti u svakom Super Veru. Možda deluje komplikovano ali nije... I za sat vremena sve bude gotovo....mada mnogo brzo nestane s stola😊
Sastojci
Za 10 osoba
1 kg Svinjskih šnicli
1 supena kašika Začina za giros
1 pakovanje/a Lepinja za giros
2 komad/a Paradajza
1 komad/a Crvenog luka
1 kg Krompira
180 ml Kisele pavlake
1/2 kafena kašičica Belog luka u prahu
1 komad/a Krastavca
2-3 Listica Bosiljka(može i ne mora)
Priprema
Priprema
Šnicle izlupati, posoliti, zaciniti začinom za giros i svaku namazati sa malo maslinovog ulja. Ostaviti da odstoji par sati u frizideru. Kada pocnete da spremate najbolje je prvo spremiti tzaziki.Krastavac narendati i pomesati sa pavlakom. Dodati beli luk u prahu, so, malo bibera i bosiljak ako volite. Ostaviti u frizideru da odstoji dok spremite ostalo. Krompir oguliti i iseci rukom ili masinicom na stapice. Krompir posoliti, zaciniti vegetom i sa po 2-3 kasike maslinovog i suncokretovog ulja. Peci ga u rerni na 250 stepeni na papiru za pecenje. Za to vreme isprziti meso na jakoj vatri na gril tiganju na malo maslinovog ulja, kratko s obe strane dok blago ne porumeni. Meso odložiti u serpu i ostaviti koji minut. Kad se meso isprzi sipati po malo vode u tiganj i kratko staviti lepinje (ja stavim po dve) da se zagreju i omeksaju od tecnosti... Dobiju i ukus i lepu boju od sokova koji ostanu od mesa. Lepinje naredjati u dublju serpu i poklopiti. Zatim uzeti ostar noz i na sto tanje trakice iseci snicle. Iseci paradajz na kriske i luk na rebarca. Sve to lepo poredjati na sto i praviti girose.
Priprema girosa
Posto nemam pogodan papir ja uzmem komad folije stavim lepinju, namazem tzazikijem, stavim stapice mesa, malo pomfrita, paradajza, luka, kecapa... Kako ko vec voli i zavijem folijom... Ispadne isti kao u Grckoj😊. Probajte.... Necete se pokajati. Prijatno!
Savet
Sve zacine za giros i zamrznute originalne lepinje za giros možete kupiti u svakom Super Veru. Možda deluje komplikovano ali nije... I za sat vremena sve bude gotovo....mada mnogo brzo nestane s stola😊