Umutite belanca, a zatim pažljivo u peno dodajte rogač i opet mikserom sjedinite. Kad smesa postane glatka, dodajte vodu, brašno i promešajte špatulom. Na kraju dodajte pršak za pecivo i ulje. Sve ulijte u pleh i ubacite da se peče na 175 stepeni 10ak minuta. Zatim izvadite kolač i stavite bobičasto voće preko, koje ćete lagano, pomalo utisnuti u njega. Vratite kolač i pecite ga još 30-40 minuta.
Nemojte da se brinete ako je kolač crn previše, to je od rogača. Sa druge strane, pazite da ga ne prepečete jer će rogač postati gorak.
Ps: Ako voće stavite pre nego da stavite kolač u rernu, potonuće skroz na dno. Plus, ako vama nije dvoljno sladak kolač, možete da rastopite malo crne čokolade i prelijete preko, i dalje će biti zdravija varijanta.
PPs: 'šoljica' iz opisa je priložena na slici :)))
Sastojci
Za 12 osoba
3 komad/a Jaja
3 šoljice Ovseno brašno
2 šoljice Mleveni rogač
1/2 šoljice Maslinovo ulje
2-3 šoljice Mineralna voda
1 kesica/e Dr. Oetker Prašak za pecivo
200-250 g Bobičasto voće
Naši proizvodi
Priprema
Priprema
Umutite belanca, a zatim pažljivo u peno dodajte rogač i opet mikserom sjedinite. Kad smesa postane glatka, dodajte vodu, brašno i promešajte špatulom. Na kraju dodajte pršak za pecivo i ulje. Sve ulijte u pleh i ubacite da se peče na 175 stepeni 10ak minuta. Zatim izvadite kolač i stavite bobičasto voće preko, koje ćete lagano, pomalo utisnuti u njega. Vratite kolač i pecite ga još 30-40 minuta.
Nemojte da se brinete ako je kolač crn previše, to je od rogača. Sa druge strane, pazite da ga ne prepečete jer će rogač postati gorak.
Ps: Ako voće stavite pre nego da stavite kolač u rernu, potonuće skroz na dno. Plus, ako vama nije dvoljno sladak kolač, možete da rastopite malo crne čokolade i prelijete preko, i dalje će biti zdravija varijanta.
PPs: 'šoljica' iz opisa je priložena na slici :)))
Uživajte! :)
Tagovi