Sastojci

Za 4 osoba

Burek

1 pakovanje/a Gotovih kora

Malo za podmazivanje Ulja

Preliv

2 komad/a Jaja

200 ml Gustog jogurta

200 ml Kisela voda

100 ml Ulja

1 prstohvat/a Soli

Nadev

350 g Mlevenog svinjskog buta

1 komad/a Crnog luka

1 prstohvat/a Soli

1 prstohvat/a Crnog mlevenog bibera

1 prstohvat/a Začina C

1 prstohvat/a Bosiljka

1 prstohvat/a Slatke aleva paprike

Priprema

Priprema nadeva i preliva

Na ulju propržiti sitno iseckani luk dodati meso i začine. Sve lepo upržiti. Za preliv umutiti jaja dodati jogurt,vodu ulje i malo soli.

Redjanje kora prvi deo

U nauljenoj okrugloj tepsiji poredjati cetiri kore tako da obuhvate celu tepsiju. Redjati tako da po pola kore viri sa strane sa njima ce se kasnije poklapati burek. Stavljati kore tako da pokriju gornju i donju polovinu tepsije kao i strane. Kada se stave sve cetiri kore blago premazati uljem.

Redjanje drugi deo

Preostale kore podeliti u dva dela. Prvu polovinu izgužvati poredjati da pokriju tepsiju. Natopiti ih sa polovinom premaza i poredjati ceo fil od mesa i luka.

Redjanje treci deo

Zatim izgužvati preostale kore poredjati i preliti ih ostatkom premaza.

Kraj redjanja

Poklopiti burek sa korama koje su visile sa strane i blago ga nauljiti.

Pečenje

Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni nekih pola sata s tim sto se na pola pečenja burek vadi poklapa tanjirom okreće i vraća u tepsiju da se i druga strana lepo ravnomerno ispeče. Prijatno!