Na ulju propržiti sitno iseckani luk dodati meso i začine. Sve lepo upržiti. Za preliv umutiti jaja dodati jogurt,vodu ulje i malo soli.
Redjanje kora prvi deo
U nauljenoj okrugloj tepsiji poredjati cetiri kore tako da obuhvate celu tepsiju. Redjati tako da po pola kore viri sa strane sa njima ce se kasnije poklapati burek. Stavljati kore tako da pokriju gornju i donju polovinu tepsije kao i strane. Kada se stave sve cetiri kore blago premazati uljem.
Redjanje drugi deo
Preostale kore podeliti u dva dela. Prvu polovinu izgužvati poredjati da pokriju tepsiju. Natopiti ih sa polovinom premaza i poredjati ceo fil od mesa i luka.
Redjanje treci deo
Zatim izgužvati preostale kore poredjati i preliti ih ostatkom premaza.
Kraj redjanja
Poklopiti burek sa korama koje su visile sa strane i blago ga nauljiti.
Pečenje
Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni nekih pola sata s tim sto se na pola pečenja burek vadi poklapa tanjirom okreće i vraća u tepsiju da se i druga strana lepo ravnomerno ispeče. Prijatno!
Sastojci
Za 4 osoba
1 pakovanje/a Gotovih kora
Malo za podmazivanje Ulja
2 komad/a Jaja
200 ml Gustog jogurta
200 ml Kisela voda
100 ml Ulja
1 prstohvat/a Soli
350 g Mlevenog svinjskog buta
1 komad/a Crnog luka
1 prstohvat/a Soli
1 prstohvat/a Crnog mlevenog bibera
1 prstohvat/a Začina C
1 prstohvat/a Bosiljka
1 prstohvat/a Slatke aleva paprike
Priprema
Priprema nadeva i preliva
Na ulju propržiti sitno iseckani luk dodati meso i začine. Sve lepo upržiti. Za preliv umutiti jaja dodati jogurt,vodu ulje i malo soli.
Redjanje kora prvi deo
U nauljenoj okrugloj tepsiji poredjati cetiri kore tako da obuhvate celu tepsiju. Redjati tako da po pola kore viri sa strane sa njima ce se kasnije poklapati burek. Stavljati kore tako da pokriju gornju i donju polovinu tepsije kao i strane. Kada se stave sve cetiri kore blago premazati uljem.
Redjanje drugi deo
Preostale kore podeliti u dva dela. Prvu polovinu izgužvati poredjati da pokriju tepsiju. Natopiti ih sa polovinom premaza i poredjati ceo fil od mesa i luka.
Redjanje treci deo
Zatim izgužvati preostale kore poredjati i preliti ih ostatkom premaza.
Kraj redjanja
Poklopiti burek sa korama koje su visile sa strane i blago ga nauljiti.
Pečenje
Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni nekih pola sata s tim sto se na pola pečenja burek vadi poklapa tanjirom okreće i vraća u tepsiju da se i druga strana lepo ravnomerno ispeče. Prijatno!