Za 4 osoba
300 g pasta (po vasem izboru)
1 komad/a ljubičasti luk
2 čena beli luk
- malo maslinovo ulje
300 ml pasirani paradajz
2 kafena kašičica šećer
200 g tunjevina
- malo bosiljak
- malo origano
- malo biber
- malo so
1.
Skuvajte pastu u ključaloj posoljenoj vodi.
2.
Sitno iseckajte crni i beli luk, dodajte sećer i dinstajte par minuta dok luk ne omekša.
3.
Spojite dinstani luk i pasirani paradajz, dodajte zacine so, biber, origano i bosiljak i kuvajte dok ne provri.
4.
Kuvanu pastu ocedite, potom dodajte paradajz sos, oceđenu tunjevinu iz konzerve i pomešajte sa pastom.
5.
Servirajte i uzivajte!
Sastojci
Za 4 osoba
300 g pasta (po vasem izboru)
1 komad/a ljubičasti luk
2 čena beli luk
- malo maslinovo ulje
300 ml pasirani paradajz
2 kafena kašičica šećer
200 g tunjevina
- malo bosiljak
- malo origano
- malo biber
- malo so
Priprema
1.
Skuvajte pastu u ključaloj posoljenoj vodi.
2.
Sitno iseckajte crni i beli luk, dodajte sećer i dinstajte par minuta dok luk ne omekša.
3.
Spojite dinstani luk i pasirani paradajz, dodajte zacine so, biber, origano i bosiljak i kuvajte dok ne provri.
4.
Kuvanu pastu ocedite, potom dodajte paradajz sos, oceđenu tunjevinu iz konzerve i pomešajte sa pastom.
5.
Servirajte i uzivajte!
Tagovi