Suvi kvasac staviti u mlako mleko i secer da nadodje,u vecu vanglu sipati pola kolicine brasna i smesu sa kvascem izruciti u sredinu.Promesati varjacom da se sjedini,dodavati brasna jos malo,dodati ulje i so.Sve lagano mesati,testo odizati od vangle vestim pokretima i preci rukom da mesite.Testo premeseno vise puta ostaviti na toplo i prekriti krpom.Kad se udvostruci,lagano ga premesiti rastanjiti oklagijom i filovati smesom.Jaja izlupati viljuskom,dodati kajmak i sir sve lepo izmesati u kašu i filovati.Ja sam pravila pletenicu vi mozete kiflice ili strudle.Ispadnu dve velike rude testa.Peci na 250C u rerni,ja sam pekla u starim pećima na planini Rtanj,pa ima razlike u ukusu.Prijatno
Sastojci
Za 10 osoba
500 g Brašno T-400
100 ml ulja
250 ml Mleko
7 g C Suvi kvasac 10g
1 kafena kašičica soli
1 kafena kašičica šećera
2 komad/a Jaja
2 dl kajmak zreli
2 velike kocke razlicitog punomasnog zrelog sira
Naši proizvodi
Priprema
Priprema
Suvi kvasac staviti u mlako mleko i secer da nadodje,u vecu vanglu sipati pola kolicine brasna i smesu sa kvascem izruciti u sredinu.Promesati varjacom da se sjedini,dodavati brasna jos malo,dodati ulje i so.Sve lagano mesati,testo odizati od vangle vestim pokretima i preci rukom da mesite.Testo premeseno vise puta ostaviti na toplo i prekriti krpom.Kad se udvostruci,lagano ga premesiti rastanjiti oklagijom i filovati smesom.Jaja izlupati viljuskom,dodati kajmak i sir sve lepo izmesati u kašu i filovati.Ja sam pravila pletenicu vi mozete kiflice ili strudle.Ispadnu dve velike rude testa.Peci na 250C u rerni,ja sam pekla u starim pećima na planini Rtanj,pa ima razlike u ukusu.Prijatno
Tagovi