Umutite jaja sa 150 gr šećera, dodajte 1 dl ulja, jogurt, pr. za pecivo i struganu koru limuna. Sve dobro sjedinite. Kore podelite na tri dela. U uljem podmazan pleh staviti koru, premazati je pripremljenim filom i tako uradite sa trećinom kora. Sada poređajte polovinu očišćenih višanja, pospite ih ml. keksom pa nastavite postupak sa drugom trećinom kora (ne zaboravite da svaku koru premažete filom). Preko stavite drugu polovinu višanja i nastavite isto i sa poslednjom trećinom kora. Tako poređanu pitu isecite na željene kocke i prelijte je uljem.
Pitu pecite na 200 st oko pola sata, tj. dok ne porumeni. Za to vreme pripremite sirup: u sud stavite 350 gr šećera, otopite da se sasvim malo karamelizuje, dodajte vanilin šećer i 2 dl vode i kuvajte dok se malo ne zgusne (treba biti ređe nego za baklavu). Na kraju dodajte sok od limuna i sklonite sa vatre.
Mlaku pitu prelijte ovim sirupom, ostavite da se dobro ohladi pa je poslužite.
Recept za nagradni konkurs: Maštoviti recepti sa mlevenim keksom
Sastojci
Za 12 osoba
500 gr kora za pitu
3 cela jaja
150 + 350 gr šećera
2 dl jogurta
1,5 dl ulja
1 kesica C Prašak za pecivo
1 kesica C Vanilin šećer
100 gr Dr. Oetker Mleveni keks za torte i kolače
500 gr višanja
1 komad limun
Naši proizvodi
Priprema
Priprema:
Umutite jaja sa 150 gr šećera, dodajte 1 dl ulja, jogurt, pr. za pecivo i struganu koru limuna. Sve dobro sjedinite. Kore podelite na tri dela. U uljem podmazan pleh staviti koru, premazati je pripremljenim filom i tako uradite sa trećinom kora. Sada poređajte polovinu očišćenih višanja, pospite ih ml. keksom pa nastavite postupak sa drugom trećinom kora (ne zaboravite da svaku koru premažete filom). Preko stavite drugu polovinu višanja i nastavite isto i sa poslednjom trećinom kora. Tako poređanu pitu isecite na željene kocke i prelijte je uljem.
Pitu pecite na 200 st oko pola sata, tj. dok ne porumeni. Za to vreme pripremite sirup: u sud stavite 350 gr šećera, otopite da se sasvim malo karamelizuje, dodajte vanilin šećer i 2 dl vode i kuvajte dok se malo ne zgusne (treba biti ređe nego za baklavu). Na kraju dodajte sok od limuna i sklonite sa vatre.
Mlaku pitu prelijte ovim sirupom, ostavite da se dobro ohladi pa je poslužite.
Tagovi