Pomešajte brašno i prašak za pecivo u posudi. Dodajte ostale sastojke i mikserom (lopaticama) umutite testo, mešajući najpre kratko na najnižoj, a zatim na najvišoj brzini. Potom od testa oblikujte dva valjka i ostavite ih na dasci oko 30 minuta na hladnom.
Pleh za pečenje obložite papirom za pečenje. Zagrejte rernu.
Rerna sa donjim i gornjim grjalem otprilike 180 °C
Rerna sa ventilatorom otprilike 160 °C
Svaki valjak narežite na 25 komada jednake veličine i oblikujte kuglice. Stavite kugle na pleh za pečenje, malo ih spljoštite i pecite.
Nivo rerne: sredina
Vreme pečenja: oko 10 minuta
Keksiće s papirom za pečenje izvadite iz pleha i ostavite da se ohlade na kuhinjskoj rešetki.
Glazura
Čokoladu istopite na pari na niskoj temperaturi i dobro pomešajte s uljem. Umočite keksiće do polovine u glazuru. Stavite keksiće na papir za pečenje i ostavite glazuru da se stvrdne.
Sastojci
Za 50 osoba
200 g pšeničnog brašna
1 kašičica Dr. Oetker Prašak za pecivo
250 g Nutelle
1 kom jaje srednje veličine
2 kašike mleka
50 g tamne čokolade
0,5 kašičice ulja
Naši proizvodi
Priprema
Prhko testo
Pomešajte brašno i prašak za pecivo u posudi. Dodajte ostale sastojke i mikserom (lopaticama) umutite testo, mešajući najpre kratko na najnižoj, a zatim na najvišoj brzini. Potom od testa oblikujte dva valjka i ostavite ih na dasci oko 30 minuta na hladnom.
Pleh za pečenje obložite papirom za pečenje. Zagrejte rernu.
Rerna sa donjim i gornjim grjalem otprilike 180 °C
Rerna sa ventilatorom otprilike 160 °C
Svaki valjak narežite na 25 komada jednake veličine i oblikujte kuglice. Stavite kugle na pleh za pečenje, malo ih spljoštite i pecite.
Nivo rerne: sredina
Vreme pečenja: oko 10 minuta
Keksiće s papirom za pečenje izvadite iz pleha i ostavite da se ohlade na kuhinjskoj rešetki.
Glazura
Čokoladu istopite na pari na niskoj temperaturi i dobro pomešajte s uljem. Umočite keksiće do polovine u glazuru. Stavite keksiće na papir za pečenje i ostavite glazuru da se stvrdne.
Tagovi