Krupnije iseckati žele bombone, suvo grožđe i orahe. Preliti rumom i ostaviti da odstoji.
Odvojeno umutiti šećer u prahu sa otopljenim puterom, dodati jaje. Umutiti i dodati mešavinu sa rumom. Mešati ručno, a zatim, uz dodavanje mlevenog keksa, umesiti kompaktnu smesu. Oblikovati po želji, preliti šlagom ili čokoladnom glazurom.
Recept za nagradni konkurs: Maštoviti recepti sa mlevenim keksom
Sastojci
Za 10 osoba
200 g Orasi
200 g Dr. Oetker Mleveni keks za torte i kolače
200 g Žele bombone
200 g Suvo grožđe
3 kafena kašičica Dr. Oetker Aroma rum
1 komad/a Jaje
200 g C Šećer u prahu 250g
200 g Puter
Naši proizvodi
Priprema
Priprema torte
Krupnije iseckati žele bombone, suvo grožđe i orahe. Preliti rumom i ostaviti da odstoji.
Odvojeno umutiti šećer u prahu sa otopljenim puterom, dodati jaje. Umutiti i dodati mešavinu sa rumom. Mešati ručno, a zatim, uz dodavanje mlevenog keksa, umesiti kompaktnu smesu. Oblikovati po želji, preliti šlagom ili čokoladnom glazurom.
Tagovi