Puter umutiti mikserom tako da postane kremast, posuti prstohvat soli po celoj površini i nastaviti sa mućenjem. Postepeno dodavati šećer (otprilike po 50 g) i mutiti na srednjoj brzini. Kada je krem postao ujednačen, dodati jednu po jednu kašiku slatke pavlake. Povećati brzinu kada se svi sastojci sjedine i mutiti 30 s. Na samom kraju umešati vanilin ekstrakt.
*može da se čuva u frižideru do 7 dana ili 2 dana na sobnoj temperaturi
*masa je dovoljna za bogato ukrašavanje 12 mafina ili 24 kom ali sa manje punoće
*dodati 1 boju ili kombinaciju više nijansi, sipati puter krem u dresing vreću i ukrasiti poslasticu po želji
Sastojci
Za 12 osoba
225 g Puter (sobne temperature)
30 ml Slatka pavlaka
1 prstohvat/a So
375 g C Šećer u prahu 500g
5 ml Dr. Oetker Aroma vanila
Naši proizvodi
Priprema
Preprema puter krema:
Puter umutiti mikserom tako da postane kremast, posuti prstohvat soli po celoj površini i nastaviti sa mućenjem. Postepeno dodavati šećer (otprilike po 50 g) i mutiti na srednjoj brzini. Kada je krem postao ujednačen, dodati jednu po jednu kašiku slatke pavlake. Povećati brzinu kada se svi sastojci sjedine i mutiti 30 s. Na samom kraju umešati vanilin ekstrakt.
*može da se čuva u frižideru do 7 dana ili 2 dana na sobnoj temperaturi
*masa je dovoljna za bogato ukrašavanje 12 mafina ili 24 kom ali sa manje punoće
*dodati 1 boju ili kombinaciju više nijansi, sipati puter krem u dresing vreću i ukrasiti poslasticu po želji
Tagovi