Recept za nagradni konkurs: Bez pečenja do savršenih poslastica!

Sastojci

Za 6 osoba

Podlogu

400 g Dr. Oetker Mleveni keks za torte i kolače

100 g Pistaći

Fil

200 ml Grčki jogurt

2 supena kašika Med

Voće

200 g Breskve

Naši proizvodi

Priprema

Priprema podloge

Mleveni keks pomešamo sa pistaćima, ali tu možemo koristiti i bilo sta drugo (npr. Lešnike, bademe...). U zavisnosti u kakvoj posudi/čaši ćemo pripremati možemo malo korihovati količine, a i po ukusu.

Priprema fila

Pomešamo grčki jogurt sa dobro ohlađenim pudingom od vanile i dodamo med. Takođe po ukusu možemo menjati količine, da li želimo slađe ili kiselije.

Voće

Očišćene i oprane breskve isečemo na tanke komade. Ali tu možemo koristiti i bilo koje drugo voće po ukusu.

Spajanje

Najlepše je da se ovaj desert pravi ili u nekoj staklenoj/providnoj činiji ili u čaši, kako bi to sa strane takođe lepo izgledalo.

Na dno činije stavimo keks i pistaće, na to voće, pa na kraju fil od jogurta, i tako još jednom, ili dok ima teaterijala.

Na kraju možete ukrasiti, po želji