Mleveni keks pomešamo sa pistaćima, ali tu možemo koristiti i bilo sta drugo (npr. Lešnike, bademe...). U zavisnosti u kakvoj posudi/čaši ćemo pripremati možemo malo korihovati količine, a i po ukusu.
Priprema fila
Pomešamo grčki jogurt sa dobro ohlađenim pudingom od vanile i dodamo med. Takođe po ukusu možemo menjati količine, da li želimo slađe ili kiselije.
Voće
Očišćene i oprane breskve isečemo na tanke komade. Ali tu možemo koristiti i bilo koje drugo voće po ukusu.
Spajanje
Najlepše je da se ovaj desert pravi ili u nekoj staklenoj/providnoj činiji ili u čaši, kako bi to sa strane takođe lepo izgledalo.
Na dno činije stavimo keks i pistaće, na to voće, pa na kraju fil od jogurta, i tako još jednom, ili dok ima teaterijala.
Recept za nagradni konkurs: Bez pečenja do savršenih poslastica!
Sastojci
Za 6 osoba
400 g Dr. Oetker Mleveni keks za torte i kolače
100 g Pistaći
200 ml Grčki jogurt
2 kesica/e Dr. Oetker Puding sa ukusom vanile
2 supena kašika Med
200 g Breskve
Naši proizvodi
Priprema
Priprema podloge
Mleveni keks pomešamo sa pistaćima, ali tu možemo koristiti i bilo sta drugo (npr. Lešnike, bademe...). U zavisnosti u kakvoj posudi/čaši ćemo pripremati možemo malo korihovati količine, a i po ukusu.
Priprema fila
Pomešamo grčki jogurt sa dobro ohlađenim pudingom od vanile i dodamo med. Takođe po ukusu možemo menjati količine, da li želimo slađe ili kiselije.
Voće
Očišćene i oprane breskve isečemo na tanke komade. Ali tu možemo koristiti i bilo koje drugo voće po ukusu.
Spajanje
Najlepše je da se ovaj desert pravi ili u nekoj staklenoj/providnoj činiji ili u čaši, kako bi to sa strane takođe lepo izgledalo.
Na dno činije stavimo keks i pistaće, na to voće, pa na kraju fil od jogurta, i tako još jednom, ili dok ima teaterijala.
Na kraju možete ukrasiti, po želji
Tagovi