Za 12 osoba
3 Čaše Šećera
3 Čaše Brašna
3 Čaše Jogurta
1 kafena kašičica C Soda bikarbona
Pola Čaše Ulja
3 supena kašika Dr. Oetker Kakao 80g
100 g Menaž čokolade za glazuru (može i ne mora)
5 supena kašika Šećera
17 supena kašika Mleka
Pola Kocke Margarina
Kora
*Kao meru koristiti čašu od jogurta.
Prvo umutiti jogurt i ulje sa šećerom.
U drugu posudu pomešati brašno, kakao i sodu bikarbonu. Dodati u smesu i sve zajedno izmešati, da bude glatko. Sipati u podmazan pleh.
Peći na 200 stepeni oko 30 minuta.
Kada je kora gotova ostavimo je malo da se prohladi, a za to vreme kuvamo sirup.
Koru iseći na kocke.
Sirup
U šerpu sipati mleko, šećer, kakao i pola margarina. Staviti da prokuva, da postane ujednačeno.
Prvo sipati preko rezova a zatim preliti preko celog kolača.
Ostavimo da kolač upije sirup, nekih pola sata.
Glazura
Čokoladu otopimo sa 3 kašike ulja.
Kada je kolač upio sirup, sipati glazuru od čokolade.
Prijatno!
Sastojci
Za 12 osoba
3 Čaše Šećera
3 Čaše Brašna
3 Čaše Jogurta
1 kafena kašičica C Soda bikarbona
Pola Čaše Ulja
3 supena kašika Dr. Oetker Kakao 80g
100 g Menaž čokolade za glazuru (može i ne mora)
5 supena kašika Šećera
17 supena kašika Mleka
Pola Kocke Margarina
3 supena kašika Dr. Oetker Kakao 80g
Naši proizvodi
Priprema
Kora
*Kao meru koristiti čašu od jogurta.
Prvo umutiti jogurt i ulje sa šećerom.
U drugu posudu pomešati brašno, kakao i sodu bikarbonu. Dodati u smesu i sve zajedno izmešati, da bude glatko. Sipati u podmazan pleh.
Peći na 200 stepeni oko 30 minuta.
Kada je kora gotova ostavimo je malo da se prohladi, a za to vreme kuvamo sirup.
Koru iseći na kocke.
Sirup
U šerpu sipati mleko, šećer, kakao i pola margarina. Staviti da prokuva, da postane ujednačeno.
Prvo sipati preko rezova a zatim preliti preko celog kolača.
Ostavimo da kolač upije sirup, nekih pola sata.
Glazura
Čokoladu otopimo sa 3 kašike ulja.
Kada je kolač upio sirup, sipati glazuru od čokolade.
Prijatno!
Tagovi