Sastojci

Za 12 osoba

Kora

3 Čaše Šećera

3 Čaše Brašna

3 Čaše Jogurta

1 kafena kašičica C Soda bikarbona

Pola Čaše Ulja

3 supena kašika Dr. Oetker Kakao 80g

100 g Menaž čokolade za glazuru (može i ne mora)

Sirup

5 supena kašika Šećera

17 supena kašika Mleka

Pola Kocke Margarina

3 supena kašika Dr. Oetker Kakao 80g

Naši proizvodi

Priprema

Kora

*Kao meru koristiti čašu od jogurta.

Prvo umutiti jogurt i ulje sa šećerom.

U drugu posudu pomešati brašno, kakao i sodu bikarbonu. Dodati u smesu i sve zajedno izmešati, da bude glatko. Sipati u podmazan pleh.

Peći na 200 stepeni oko 30 minuta.

Kada je kora gotova ostavimo je malo da se prohladi, a za to vreme kuvamo sirup.

Koru iseći na kocke.

Sirup

U šerpu sipati mleko, šećer, kakao i pola margarina. Staviti da prokuva, da postane ujednačeno.

Prvo sipati preko rezova a zatim preliti preko celog kolača.

Ostavimo da kolač upije sirup, nekih pola sata.

Glazura

Čokoladu otopimo sa 3 kašike ulja.

Kada je kolač upio sirup, sipati glazuru od čokolade.

Prijatno!