Paradajz dobro oprati, očistiti i iseći na komade. Samleti ga u secku ili blenderu, pa sipati u šerpu. Dodati so i šećer i skuvati. Kada provri kuvati oko 15 minuta. Flaše sterilizovati u rerni, pa zatim u vruće flaše sipati vruć sok. Na svaku flašu staviti parče prozirne folije, a zatim staviti zatvarač.
Sastojci
Za 4 osoba
6 kg Paradajz
2 supena kašika So
4 supena kašika Šećer
Priprema
Priprema soka
Paradajz dobro oprati, očistiti i iseći na komade. Samleti ga u secku ili blenderu, pa sipati u šerpu. Dodati so i šećer i skuvati. Kada provri kuvati oko 15 minuta. Flaše sterilizovati u rerni, pa zatim u vruće flaše sipati vruć sok. Na svaku flašu staviti parče prozirne folije, a zatim staviti zatvarač.
Tagovi