Penasto umutite belanca i kad postanu cvrsta dodajte polako secer i vanilin secer. Zatim smanjite mikser na najmanju brzinu i ubacujte jedno po jedno zumnce, a kad se to lepo sjedini brasno i prasak za pecivo.
Pecite u tepsiji 35x25 oblozenoj papirom i namazanoj puterom na 180 stepeni oko 25 minuta.
Izvadite patispanj sa sve papirom da se prohladi 10 minuta.
Za to vreme sjedinite mleka i slatku pavlaku u ciniju. Sipajte trecinu u pleh, a onda polako ubacite patispanj, ali tako da onaj deo koji je bio gore dok se peklo, sad bude dole, naravno prethodno skinite papir.
Zatim sa ostatkom mleka zalijte i stavite u frizider da se ohladi i upije.
Kad upije odozgo premazite karamelom.
Karamel ima da se kupi u zdravim hranama i cena mu je pristupacna, a svakako i onaj preliv iz tube sto se obicno koristi za sladoled,a ima ga u Maksiju isto moze da posluzi!
Sastojci
Za 6 osoba
6 Komada Jaja
1 Kesica Dr. Oetker Prašak za pecivo
1 Kesica Dr. Oetker Vanilin šećer
180 Grama Brasna
160 Grama Secera
250 Ml Belog cokoladnog mleka Dukat
500 Ml Slatke pavlake
350 Ml Obicnog kravljeg mleka Moja kravica
1 Paket Kupovnog karamela preliva
Naši proizvodi
Priprema
Priprema patispanja i prelivanje
Penasto umutite belanca i kad postanu cvrsta dodajte polako secer i vanilin secer. Zatim smanjite mikser na najmanju brzinu i ubacujte jedno po jedno zumnce, a kad se to lepo sjedini brasno i prasak za pecivo.
Pecite u tepsiji 35x25 oblozenoj papirom i namazanoj puterom na 180 stepeni oko 25 minuta.
Izvadite patispanj sa sve papirom da se prohladi 10 minuta.
Za to vreme sjedinite mleka i slatku pavlaku u ciniju. Sipajte trecinu u pleh, a onda polako ubacite patispanj, ali tako da onaj deo koji je bio gore dok se peklo, sad bude dole, naravno prethodno skinite papir.
Zatim sa ostatkom mleka zalijte i stavite u frizider da se ohladi i upije.
Kad upije odozgo premazite karamelom.
Karamel ima da se kupi u zdravim hranama i cena mu je pristupacna, a svakako i onaj preliv iz tube sto se obicno koristi za sladoled,a ima ga u Maksiju isto moze da posluzi!
Prijatno!
Tagovi