Sastojci

Za 6 osoba

Testo

6 Komada Jaja

180 Grama Brasna

160 Grama Secera

Sastojci za preliv

250 Ml Belog cokoladnog mleka Dukat

500 Ml Slatke pavlake

350 Ml Obicnog kravljeg mleka Moja kravica

Preliv

1 Paket Kupovnog karamela preliva

Naši proizvodi

Priprema

Priprema patispanja i prelivanje

Penasto umutite belanca i kad postanu cvrsta dodajte polako secer i vanilin secer. Zatim smanjite mikser na najmanju brzinu i ubacujte jedno po jedno zumnce, a kad se to lepo sjedini brasno i prasak za pecivo.

Pecite u tepsiji 35x25 oblozenoj papirom i namazanoj puterom na 180 stepeni oko 25 minuta.

Izvadite patispanj sa sve papirom da se prohladi 10 minuta.

Za to vreme sjedinite mleka i slatku pavlaku u ciniju. Sipajte trecinu u pleh, a onda polako ubacite patispanj, ali tako da onaj deo koji je bio gore dok se peklo, sad bude dole, naravno prethodno skinite papir.

Zatim sa ostatkom mleka zalijte i stavite u frizider da se ohladi i upije.

Kad upije odozgo premazite karamelom.

Karamel ima da se kupi u zdravim hranama i cena mu je pristupacna, a svakako i onaj preliv iz tube sto se obicno koristi za sladoled,a ima ga u Maksiju isto moze da posluzi!

Prijatno!