Sastojci

Za 12 osoba

Kora

150 g Puter (sobne temperature)

200 g Šećer

2 komad/a Jaja (sobne temperature)

210 g Brašno T-400

250 ml Voda (topla)

Fil za punjenje

150 g Malina

100 ml Voda

Fil za ukrašavanje

300 g Čokolada za kuvanje

300 ml Slatka pavlaka

Naši proizvodi

Priprema

Priprema kore:

Mikserom umutiti puter sa šećerom I u to dodati jedno po jedno jaje. Kada se smesa sjedini, dodati prašak za pecivo I brašno.

U većoj posudi pomešati kakao sa 250 ml tople vode I dodati ga u smesu sa jajima. Pleh za mefine obložiti masnim korpicama I sipati smesu do 2/3 kalupa, peći 15 – 20 minuta na 180 C.

Priprema fila za punjenje:

 U šerpici zagrejati vodu, maline I šećer I ostaviti da proključa. Posebno razmutiti gustin sa malo vode, zatim ga dodati u maline I skuvati sos. Ostaviti sos da se prohladi pre dalje upotrebe.

Hladne mafine izbušiti u sredini, napuniti sosom od malina.

Fil za ukrašavanje:

Slatku pavlaku I čokoladu zagrejati na nižoj temperaturi, mešati sve vreme dok se čokolada ne otopi. Skloniti sa ringle kada čokolada bude gotova i potpuno ohladiti (oko 2 h na sobnoj temperaturi). Hladan fil umutiti mikserom I sipati u dresing vreću, potom ukrasiti mafine i čuvati u frižideru do serviranja.