Sastojci

Za 2 osoba

Kinoa,Začini,Tikvice,Mešavina povrća, Jogurt

300 g Kinoa

450 g Smrznuta mešavina povrća

1 kg Tikvice

300 ml Jogurt

Priprema

Skuvati kinou

Kinou prvo ostaviti da odstoji desetak minuta u hladnoj vodi, pa ocediti i skuvati. Staviti vodu da provri u nju dodati kinou i kuvati dok ne upije vodu i nabubri, pa procediti.

Obariti povrće

Možete odabrati povrće po želji, sveže ili neku od smrznutih mešavina i obariti.

Zagrejati pećnicu na 200 stepeni i poređati sastojke u pleh.

Kinou i obareno povrće pomešati i u pleh dodati sloj tikvica, pa kinou i ostalo povrće, pa odozgo drugi sloj tikvica. Na sve to dodati začine po želji - ja obično koristim ruzmarin, vlašac, malo soli, kurkumu, origano... Potrebno je začiniti jer je kinoa sama po sebi neutralnog ukusa.

Očistiti tikvice

Oljuštiti i oprati sveže tikvice i iseci na kolutove.

Naliti jogurtom i dodati u zagrejanu pećnicu

Sve to naliti jogurtom, možete dodati i parmezan ako želite. Staviti u pećnicu.

Posna varijanta

Naravno, postoji više varijanti - možete imati posnu bez jogurta i sira, sa dodatom tunjevinom, oko dve konzerve su potrebne.

Možete kombinovati povrće i sastojke po želji, ispadne ukusno u svakom slučaju. :)

Peći na 200 stepeni 30-40 minuta.

S obzirom na to da su svi sastojci već jestivi, treba peći dok se ne sjedini i dok tikvice ne budu spremne. Ja volim kada je više zapečeno, pa obično ostavim oko 30 minuta. Zavisi od vaše pećnice.