Kinou prvo ostaviti da odstoji desetak minuta u hladnoj vodi, pa ocediti i skuvati. Staviti vodu da provri u nju dodati kinou i kuvati dok ne upije vodu i nabubri, pa procediti.
Obariti povrće
Možete odabrati povrće po želji, sveže ili neku od smrznutih mešavina i obariti.
Zagrejati pećnicu na 200 stepeni i poređati sastojke u pleh.
Kinou i obareno povrće pomešati i u pleh dodati sloj tikvica, pa kinou i ostalo povrće, pa odozgo drugi sloj tikvica. Na sve to dodati začine po želji - ja obično koristim ruzmarin, vlašac, malo soli, kurkumu, origano... Potrebno je začiniti jer je kinoa sama po sebi neutralnog ukusa.
Očistiti tikvice
Oljuštiti i oprati sveže tikvice i iseci na kolutove.
Naliti jogurtom i dodati u zagrejanu pećnicu
Sve to naliti jogurtom, možete dodati i parmezan ako želite. Staviti u pećnicu.
Posna varijanta
Naravno, postoji više varijanti - možete imati posnu bez jogurta i sira, sa dodatom tunjevinom, oko dve konzerve su potrebne.
Možete kombinovati povrće i sastojke po želji, ispadne ukusno u svakom slučaju. :)
Peći na 200 stepeni 30-40 minuta.
S obzirom na to da su svi sastojci već jestivi, treba peći dok se ne sjedini i dok tikvice ne budu spremne. Ja volim kada je više zapečeno, pa obično ostavim oko 30 minuta. Zavisi od vaše pećnice.
Sastojci
Za 2 osoba
300 g Kinoa
450 g Smrznuta mešavina povrća
1 kg Tikvice
300 ml Jogurt
Priprema
Skuvati kinou
Kinou prvo ostaviti da odstoji desetak minuta u hladnoj vodi, pa ocediti i skuvati. Staviti vodu da provri u nju dodati kinou i kuvati dok ne upije vodu i nabubri, pa procediti.
Obariti povrće
Možete odabrati povrće po želji, sveže ili neku od smrznutih mešavina i obariti.
Zagrejati pećnicu na 200 stepeni i poređati sastojke u pleh.
Kinou i obareno povrće pomešati i u pleh dodati sloj tikvica, pa kinou i ostalo povrće, pa odozgo drugi sloj tikvica. Na sve to dodati začine po želji - ja obično koristim ruzmarin, vlašac, malo soli, kurkumu, origano... Potrebno je začiniti jer je kinoa sama po sebi neutralnog ukusa.
Očistiti tikvice
Oljuštiti i oprati sveže tikvice i iseci na kolutove.
Naliti jogurtom i dodati u zagrejanu pećnicu
Sve to naliti jogurtom, možete dodati i parmezan ako želite. Staviti u pećnicu.
Posna varijanta
Naravno, postoji više varijanti - možete imati posnu bez jogurta i sira, sa dodatom tunjevinom, oko dve konzerve su potrebne.
Možete kombinovati povrće i sastojke po želji, ispadne ukusno u svakom slučaju. :)
Peći na 200 stepeni 30-40 minuta.
S obzirom na to da su svi sastojci već jestivi, treba peći dok se ne sjedini i dok tikvice ne budu spremne. Ja volim kada je više zapečeno, pa obično ostavim oko 30 minuta. Zavisi od vaše pećnice.
Tagovi