1 kesica/e
Dr. Oetker Želatin beli mleveni i tri kasike vode
12 komad/a
celi oreo keksici, izlomljeni na komade
Naši proizvodi
Priprema
priprema
Dno kalupa za torte 24 cm obložite papirom za pečenje.
Za podlogu iz Oreo keksa istružite nožićem beli krem. Taj deo ćemo koristiti u nadevu.
Tamni dio Oreo keksa sameljite ili izlupajte valjkom da dobijte sitne mrvice. Od samlevenih mrvica oduzmite 5 kasika i stavite ih sa strane. S njima ćemo posipati tortu.
Maslac rastopite pa ga dobro izmešajte sa samlevenim keksima. Dobijenu smesu dobro utisnite u kalup, koristite donji deo čaše tako da ste sigurni da je podloga dobro utisnuta, da vam se ne bi raspala prilikom rezanja. Stavite u frizider
Za fil rastopite želatin u 3 kasike vode.
U manji lonac stavite krem sir, šećer, vanilin šećer i beo krem od Oreo keksa te konstantno mešajući zagrevajte na laganoj vatri dok ne dobijete glatku smesu bez grudvica. Dodajte rastopljen želatin i konstantno mešajući pustite da nadjev dođe do laganog vrenja. Sklonite sa vatre i pustite da se hladi. Preporucujem da fil izlijete u neku ciniju da vam se brže hladi.
slatku pavlaku dobro umutite u slag, te u nju umešajte ohlađenu smesu s krem sirom (smesa može biti topla, ali ne i vruca). U dobijeni nadev špatulom umiješajte sjeckane Oreo kekse i sve izlijte u kalup preko ohlađene podloge. Špatulom izravnjajte vrh. Posuti preko mrvicama oreo keksa
Recept za nagradni konkurs: Bez pečenja do savršenih poslastica!
Sastojci
Za 12 osoba
28 kom oreo keks(beli deo skinuti)
75 g rastopljeni maslac
500 g krem sir
100 g secer
1 kom Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
500 ml slatka pavlaka za slag
ostatak od keksa beli deo oreo keksa
1 kesica/e Dr. Oetker Želatin beli mleveni i tri kasike vode
12 komad/a celi oreo keksici, izlomljeni na komade
Naši proizvodi
Priprema
priprema
Dno kalupa za torte 24 cm obložite papirom za pečenje.
Za podlogu iz Oreo keksa istružite nožićem beli krem. Taj deo ćemo koristiti u nadevu.
Tamni dio Oreo keksa sameljite ili izlupajte valjkom da dobijte sitne mrvice. Od samlevenih mrvica oduzmite 5 kasika i stavite ih sa strane. S njima ćemo posipati tortu.
Maslac rastopite pa ga dobro izmešajte sa samlevenim keksima. Dobijenu smesu dobro utisnite u kalup, koristite donji deo čaše tako da ste sigurni da je podloga dobro utisnuta, da vam se ne bi raspala prilikom rezanja. Stavite u frizider
Za fil rastopite želatin u 3 kasike vode.
U manji lonac stavite krem sir, šećer, vanilin šećer i beo krem od Oreo keksa te konstantno mešajući zagrevajte na laganoj vatri dok ne dobijete glatku smesu bez grudvica. Dodajte rastopljen želatin i konstantno mešajući pustite da nadjev dođe do laganog vrenja. Sklonite sa vatre i pustite da se hladi. Preporucujem da fil izlijete u neku ciniju da vam se brže hladi.
slatku pavlaku dobro umutite u slag, te u nju umešajte ohlađenu smesu s krem sirom (smesa može biti topla, ali ne i vruca). U dobijeni nadev špatulom umiješajte sjeckane Oreo kekse i sve izlijte u kalup preko ohlađene podloge. Špatulom izravnjajte vrh. Posuti preko mrvicama oreo keksa
Stavite u frizider na najmanje 4 sata.
Tagovi