Recept za nagradni konkurs: Bez pečenja do savršenih poslastica!

Sastojci

Za 12 osoba

kora

28 kom oreo keks(beli deo skinuti)

75 g rastopljeni maslac

fil

500 g krem sir

100 g secer

500 ml slatka pavlaka za slag

ostatak od keksa beli deo oreo keksa

1 kesica/e Dr. Oetker Želatin beli mleveni i tri kasike vode

12 komad/a celi oreo keksici, izlomljeni na komade

Naši proizvodi

Priprema

priprema

Dno kalupa za torte 24 cm obložite papirom za pečenje.

Za podlogu iz Oreo keksa istružite nožićem beli krem. Taj deo ćemo koristiti u nadevu.

Tamni dio Oreo keksa sameljite ili izlupajte valjkom da dobijte sitne mrvice. Od samlevenih mrvica oduzmite 5 kasika i stavite ih sa strane. S njima ćemo posipati tortu.

Maslac rastopite pa ga dobro izmešajte sa samlevenim keksima. Dobijenu smesu dobro utisnite u kalup, koristite donji deo čaše tako da ste sigurni da je podloga dobro utisnuta, da vam se ne bi raspala prilikom rezanja. Stavite u frizider

Za fil rastopite želatin u 3 kasike vode.

U manji lonac stavite krem sir, šećer, vanilin šećer i beo krem od Oreo keksa te konstantno mešajući zagrevajte na laganoj vatri dok ne dobijete glatku smesu bez grudvica. Dodajte rastopljen želatin i konstantno mešajući pustite da nadjev dođe do laganog vrenja. Sklonite sa vatre i pustite da se hladi. Preporucujem da fil izlijete u neku ciniju da vam se brže hladi.

slatku pavlaku dobro umutite u slag, te u nju umešajte ohlađenu smesu s krem sirom (smesa može biti topla, ali ne i vruca). U dobijeni nadev špatulom umiješajte sjeckane Oreo kekse i sve izlijte u kalup preko ohlađene podloge. Špatulom izravnjajte vrh. Posuti preko mrvicama oreo keksa

Stavite u frizider na najmanje 4 sata.