1. U 200 ml mleka dodajte dva pudinga i dobro izmešajte da nema grudvica. Ostatak mleka skuvajte sa 6 kašika šećera. Pustite da mleko provri zatim dodajte mleko sa pudingom, konstantno mešajući dok se puding ne zgusne. Sklonite sa ringle i prekrijte prijanjajućom folijom kako puding ne bi imao jaku koricu. Pustite da se puding ohladi.
2. Umutite puter sa 3 kašike prah šećera, zatim postepeno dodajte ohladjeni puding.
3. U umućeni fil dodajte mlevenu plazmu i dobro sjedinite, zatim fil podelite na dva dela pa u prvi deo dodajte 3 kašike krema sa lešnikom. Tako ćete dobiti dva fila tamniji i svetliji.
4. Kalupom isecite koricu, zatim koricu prebacite na neku tacnu.
5. Stavite kalup kako bi lakse filovali tortu pa natopite koricu sa mlekom.
6. Preko korice premažite svetliji fil a preko rasporedite tamniji fil sa kremom.
7. Stavite tortu u frižider da se hladi oko 1h.
Dekoracija:
Ganaš glazura:
1. u šerpicu stavite 100 ml slatke pavkale i zagrejte do tačke ključanja (ne sme da proključa), zatim dodajte izlomljenu tamnu čokoladu i mešajte dok se slatka pavlaka i čokolada sjedine. Prelijte preko ohladjene torte.
2. 150 g šlag krem sa ukusom slatke pavlake umutite prema uputstvu sa kesice i dekorišite tortu.
3. Ukrasite plazmom i vratite u frižider da se lepo stegne.
Recept za nagradni konkurs: Bez pečenja do savršenih poslastica!
Sastojci
Za 12 osoba
1 kora Vincinni kore ta torte
800 ml Mleko
2 kesica/e Dr. Oetker Puding sa ukusom vanile
6 supena kašika Šećer
500 g Mlevena plazma
3 pune supena kašika Krem sa lešnikom ( Lino lada gold)
100 g Puter
3 supena kašika C Šećer u prahu 250g
100 ml Slatka pavlaka
80 g Tamna čokolada
150 g Dr. Oetker Šlag krem sa ukusom slatke pavlake
100 g Plazme
- mleko
Naši proizvodi
Priprema
Priprema:
Kalup srce 24 cm
1. U 200 ml mleka dodajte dva pudinga i dobro izmešajte da nema grudvica. Ostatak mleka skuvajte sa 6 kašika šećera. Pustite da mleko provri zatim dodajte mleko sa pudingom, konstantno mešajući dok se puding ne zgusne. Sklonite sa ringle i prekrijte prijanjajućom folijom kako puding ne bi imao jaku koricu. Pustite da se puding ohladi.
2. Umutite puter sa 3 kašike prah šećera, zatim postepeno dodajte ohladjeni puding.
3. U umućeni fil dodajte mlevenu plazmu i dobro sjedinite, zatim fil podelite na dva dela pa u prvi deo dodajte 3 kašike krema sa lešnikom. Tako ćete dobiti dva fila tamniji i svetliji.
4. Kalupom isecite koricu, zatim koricu prebacite na neku tacnu.
5. Stavite kalup kako bi lakse filovali tortu pa natopite koricu sa mlekom.
6. Preko korice premažite svetliji fil a preko rasporedite tamniji fil sa kremom.
7. Stavite tortu u frižider da se hladi oko 1h.
Dekoracija:
Ganaš glazura:
1. u šerpicu stavite 100 ml slatke pavkale i zagrejte do tačke ključanja (ne sme da proključa), zatim dodajte izlomljenu tamnu čokoladu i mešajte dok se slatka pavlaka i čokolada sjedine. Prelijte preko ohladjene torte.
2. 150 g šlag krem sa ukusom slatke pavlake umutite prema uputstvu sa kesice i dekorišite tortu.
3. Ukrasite plazmom i vratite u frižider da se lepo stegne.
Uživajte!
Tagovi