Recept za nagradni konkurs: Bez pečenja do savršenih poslastica!

Sastojci

Za 12 osoba

Sastojci:

1 kora Vincinni kore ta torte

800 ml Mleko

6 supena kašika Šećer

500 g Mlevena plazma

3 pune supena kašika Krem sa lešnikom ( Lino lada gold)

100 g Puter

3 supena kašika C Šećer u prahu 250g

Dekoracija:

100 ml Slatka pavlaka

80 g Tamna čokolada

i još:

100 g Plazme

- mleko

Naši proizvodi

Priprema

Priprema:

Kalup srce 24 cm

1. U 200 ml mleka dodajte dva pudinga i dobro izmešajte da nema grudvica. Ostatak mleka skuvajte sa 6 kašika šećera. Pustite da mleko provri zatim dodajte mleko sa pudingom, konstantno mešajući dok se puding ne zgusne. Sklonite sa ringle i prekrijte prijanjajućom folijom kako puding ne bi imao jaku koricu. Pustite da se puding ohladi.

2. Umutite puter sa 3 kašike prah šećera, zatim postepeno dodajte ohladjeni puding.

3. U umućeni fil dodajte mlevenu plazmu i dobro sjedinite, zatim fil podelite na dva dela pa u prvi deo dodajte 3 kašike krema sa lešnikom. Tako ćete dobiti dva fila tamniji i svetliji.

4. Kalupom isecite koricu, zatim koricu prebacite na neku tacnu.

5. Stavite kalup kako bi lakse filovali tortu pa natopite koricu sa mlekom.

6. Preko korice premažite svetliji fil a preko rasporedite tamniji fil sa kremom.

7. Stavite tortu u frižider da se hladi oko 1h.

Dekoracija:

Ganaš glazura:

1. u šerpicu stavite 100 ml slatke pavkale i zagrejte do tačke ključanja (ne sme da proključa), zatim dodajte izlomljenu tamnu čokoladu i mešajte dok se slatka pavlaka i čokolada sjedine. Prelijte preko ohladjene torte.

2. 150 g šlag krem sa ukusom slatke pavlake umutite prema uputstvu sa kesice i dekorišite tortu.

3. Ukrasite plazmom i vratite u frižider da se lepo stegne.

Uživajte!