Šećer i mleko staviti da proključa, pa skloniti sa vatre. Želatin pomešati sa 12 kašika hladne vode i ostaviti da nabubri. Nabubreli želatin umešati u mlako mleko i ostaviti da se ohladi, a zatim odložiti u frižider da se sasvim stegne.
Priprema šlaga:
Šlag umutiti sa kiselom vodom, pa dodavati kašiku po kšiku smese sa želatinom u šlag sve vreme muteći.
Filovi:
Smesu podeliti na tri jednaka dela. U prvi deo umešati mleveni keks, u drugi otopljenu crnu čokoladu, a u treći otopljenu belu čokoladu.
Slaganje torte:
Pripremiti kalup sa obručem, pa u njega sipati najpre fil sa keksom, zatim fil sa crnom čokoladom i na kraju, fil sa belom čokoladom. Ostaviti u zamrzivaču da se lepo stegne najmanje 2- 3 sata.
Ukrašavanje:
Zatim skinuti obruč, izručiti na tacnu ili poslužavnik i dekorisati po želji.
Recept za nagradni konkurs: Bez pečenja do savršenih poslastica!
Sastojci
Za 20 osoba
1 l Mleko
400 g šećera
4 kesica/e Dr. Oetker Želatin goveđi mleveni
1/ 2 kg Dr. Oetker Šlag krem sa ukusom slatke pavlake
350 ml Kisela voda
200 g Dr. Oetker Mleveni keks za torte i kolače
200 g crne čokolade
200 g bele čokolade.
Naši proizvodi
Priprema
Priprema osnovnog dela.
Šećer i mleko staviti da proključa, pa skloniti sa vatre. Želatin pomešati sa 12 kašika hladne vode i ostaviti da nabubri. Nabubreli želatin umešati u mlako mleko i ostaviti da se ohladi, a zatim odložiti u frižider da se sasvim stegne.
Priprema šlaga:
Šlag umutiti sa kiselom vodom, pa dodavati kašiku po kšiku smese sa želatinom u šlag sve vreme muteći.
Filovi:
Smesu podeliti na tri jednaka dela. U prvi deo umešati mleveni keks, u drugi otopljenu crnu čokoladu, a u treći otopljenu belu čokoladu.
Slaganje torte:
Pripremiti kalup sa obručem, pa u njega sipati najpre fil sa keksom, zatim fil sa crnom čokoladom i na kraju, fil sa belom čokoladom. Ostaviti u zamrzivaču da se lepo stegne najmanje 2- 3 sata.
Ukrašavanje:
Zatim skinuti obruč, izručiti na tacnu ili poslužavnik i dekorisati po želji.