Recept za nagradni konkurs: Bez pečenja do savršenih poslastica!

Sastojci

Za 20 osoba

Sastojci:

1 l Mleko

400 g šećera

350 ml Kisela voda

200 g Dr. Oetker Mleveni keks za torte i kolače

200 g crne čokolade

200 g bele čokolade.

Naši proizvodi

Priprema

Priprema osnovnog dela.

Šećer i mleko staviti da proključa, pa skloniti sa vatre. Želatin pomešati sa 12 kašika hladne vode i ostaviti da nabubri. Nabubreli želatin umešati u mlako mleko i ostaviti da se ohladi, a zatim odložiti u frižider da se sasvim stegne.

Priprema šlaga:

Šlag umutiti sa kiselom vodom, pa dodavati kašiku po kšiku smese sa želatinom u šlag sve vreme muteći.

Filovi:

Smesu podeliti na tri jednaka dela. U prvi deo umešati mleveni keks, u drugi otopljenu crnu čokoladu, a u treći otopljenu belu čokoladu.

Slaganje torte:

Pripremiti kalup sa obručem, pa u njega sipati najpre fil sa keksom, zatim fil sa crnom čokoladom i na kraju, fil sa belom čokoladom. Ostaviti u zamrzivaču da se lepo stegne najmanje 2- 3 sata.

Ukrašavanje:

Zatim skinuti obruč, izručiti na tacnu ili poslužavnik i dekorisati po želji.