Sastojci

Za 10 osoba

Testo

500 g Brašno T-400

1 komad/a Sveži kvasac

2 kafena kašičica Dr. Oetker Prašak za pecivo

1 kafena kašičica Šećer

2 kafena kašičica So

oko 300 ml Voda

Naši proizvodi

Priprema

Priprema

-Brašno posolite i dodajte kvasac, prašak za pecivo i šećer. Izmešajte sve i onda postepeno dodajte mlaku vodu i mešajte. Testo zamesite tako da ga možete oblikovati rukama u loptu. Ostaviti da nadodje, tj. da se udvostruči. 

-Kada testo nadodje, upalite rernu na 220stepeni i ubacite šerpu sa sve poklopcem, samo pazite da vam šerpa bude pogodna za rernu tj da nema neke plastične delove i slično.

-Testo ponovo oblikovati u loptu i uvaljati u brašno sa svih strana(u ovom koraku možete nožićem izrezati lagano po površini šare koje želite). Kada se šerpa ugreje izvadite je polako i veoma pažljivo i ubacite testo u nju. 

-Poklopiti šerpu i vratiti u rernu da se peče oko 40-45 min u zavisnosti od debljine hleba. 

-Nakon 45 min možete skinuti poklopac i ostaviti još koji minut da bi hleb porumeneo. 

-Kada se ispekao, izvadite ga iz šerpe, umotajte u krpu i sačekajte da se ohladi, ili ako ste kao ja i volite vruć hleb, navalite odmah! 😌

Prijatno! ❤️