Za 8 osoba
16 komad/a Četvrtasti keks
300 g Sveže smokve
3 dl Voda
150 g Šećer
200 g Dr. Oetker Mleveni keks za torte i kolače
100 g Mleveni orasi
1 prstohvat/a Dr. Oetker Vanilin šećer
125 g Margarin
40 g C Kokos
PRIPREMA FILA
Smokve samleti na mašini za meso.
U šerpu sipati vodu,dodati šećer,vanilin šećer pa staviti da se kuva.
Dodati smokve i kuvati 10 minuta.
Zatim dodati mleveni keks i mlevene orase.
Šerpu skloniti sa vatrei i dodati pola margarina.
Mešati da se margarin istopi i sastojci izjednače.
Ukoliko je fil ređi dodati još malo keksa.
FILOVANJE
Na tacnu poređati keks.
Preko keksa premazati vruć fil.
Preko fila posuti kokos ili mlevene orase.
Seći na sitnije kocke.
Recept za nagradni konkurs: Bez pečenja do savršenih poslastica!
Sastojci
Za 8 osoba
16 komad/a Četvrtasti keks
300 g Sveže smokve
3 dl Voda
150 g Šećer
200 g Dr. Oetker Mleveni keks za torte i kolače
100 g Mleveni orasi
1 prstohvat/a Dr. Oetker Vanilin šećer
125 g Margarin
40 g C Kokos
Naši proizvodi
Priprema
PRIPREMA FILA
Smokve samleti na mašini za meso.
U šerpu sipati vodu,dodati šećer,vanilin šećer pa staviti da se kuva.
Dodati smokve i kuvati 10 minuta.
Zatim dodati mleveni keks i mlevene orase.
Šerpu skloniti sa vatrei i dodati pola margarina.
Mešati da se margarin istopi i sastojci izjednače.
Ukoliko je fil ređi dodati još malo keksa.
FILOVANJE
Na tacnu poređati keks.
Preko keksa premazati vruć fil.
Preko fila posuti kokos ili mlevene orase.
Seći na sitnije kocke.
Tagovi