Recept za nagradni konkurs: Bez pečenja do savršenih poslastica!

Sastojci

Za 16 osoba

Potrebno je

200 g Prezle

50 ml Maslinovo ulje

Beli deo

1 l Mleko

1 komad/a Jaje

11 supena kašika C Pšenični griz 250g

6 supena kašika Šećer

Fil

1.200 g Šljive

Naši proizvodi

Priprema

Priprema

Prezle propržiti sa uljem. Šljive skuvati sa malo vode i vanil šećerom. Birati šljive koje su malo meke.

700 ml mleko staviti na šporet, preostalo mleko pomešati sa grizom i ostalim sastoicima. Griz sipati u mleko koje je na vatri i mešati dok se ne zgusne.

U pleh staviti polovinu prezle, zatim dok je još vruć griz polovinu sipati preko, zatim šljive ( samo šljive bez vode, odnosno sirup koji je završni deo), zatim ide ponovo beli sloj, preostale prezle i sirup od šljive.