Prezle propržiti sa uljem. Šljive skuvati sa malo vode i vanil šećerom. Birati šljive koje su malo meke.
700 ml mleko staviti na šporet, preostalo mleko pomešati sa grizom i ostalim sastoicima. Griz sipati u mleko koje je na vatri i mešati dok se ne zgusne.
U pleh staviti polovinu prezle, zatim dok je još vruć griz polovinu sipati preko, zatim šljive ( samo šljive bez vode, odnosno sirup koji je završni deo), zatim ide ponovo beli sloj, preostale prezle i sirup od šljive.
Recept za nagradni konkurs: Bez pečenja do savršenih poslastica!
Sastojci
Za 16 osoba
200 g Prezle
50 ml Maslinovo ulje
1 l Mleko
1 komad/a Jaje
11 supena kašika C Pšenični griz 250g
6 supena kašika Šećer
1.200 g Šljive
2 kesica/e Dr. Oetker Vanilin šećer
Naši proizvodi
Priprema
Priprema
Prezle propržiti sa uljem. Šljive skuvati sa malo vode i vanil šećerom. Birati šljive koje su malo meke.
700 ml mleko staviti na šporet, preostalo mleko pomešati sa grizom i ostalim sastoicima. Griz sipati u mleko koje je na vatri i mešati dok se ne zgusne.
U pleh staviti polovinu prezle, zatim dok je još vruć griz polovinu sipati preko, zatim šljive ( samo šljive bez vode, odnosno sirup koji je završni deo), zatim ide ponovo beli sloj, preostale prezle i sirup od šljive.
Tagovi