Žumanca penasto umutiti sa šećerom. Od belanaca umutiti čvrst sneg, pa dodati žumancima, neprestano muteći. Smanjiti brzinu obrtaja na mikseru na najmanju i polako dodati kakao. Kada se on umuti, dodati orahe i tek na kraju keks. Masu brzo sipati u kalup za tortu, prečnika 26 cm, podmazan i peći na 225°C. Kora se peče oko 40 minuta. Za prvi fil ocediti sok od višanja, a može se koristiti i kupovni sok (oko 3dl). Sa nekoliko kašika soka razmutiti gustin, a preostali sok staviti da provri. Tad ga skloniti sa vatre i umešati razmućen gustin. Mešati nekoliko trenutaka, dok se masa ne zgusne. Za drugi fil čvrsto umutiti slatku pavlaku, dodajući povremeno po malo višnjevače. Koru iseći na tri dela. Prvi deo staviti na tanjir za torte, premazati polovinom crvenog fila, na njega staviti polovinu višanja, a preko svega 4 cm debeo sloj šlaga. S tim što sam ja šlag podelila na dva dela, pa sam u jedan sipala višnjevaču, a u drugi čokoladu. Zatim staviti srednji deo patišpanja i ponoviti postupak. Na kraju staviti treći deo patišpanja. Tortu premazati otopljenom čokoladom i dekorisati po želji.
Sastojci
Za 30 osoba
9 komad/a Jaja
300 g Šećer
50 g Dr. Oetker Kakao 80g
100 g Dr. Oetker Mleveni keks za torte i kolače
60 g Mleveni orasi
1 kg Slatka pavlaka
2 supena kašika Dr. Oetker Gustin
500 g Očišćene višnje
1 čašica Višnjevača
100 g Crna čokolada
1 kesica/e Dr. Oetker Dekor Mix zvezdice
Naši proizvodi
Priprema
Priprema
Žumanca penasto umutiti sa šećerom. Od belanaca umutiti čvrst sneg, pa dodati žumancima, neprestano muteći. Smanjiti brzinu obrtaja na mikseru na najmanju i polako dodati kakao. Kada se on umuti, dodati orahe i tek na kraju keks. Masu brzo sipati u kalup za tortu, prečnika 26 cm, podmazan i peći na 225°C. Kora se peče oko 40 minuta. Za prvi fil ocediti sok od višanja, a može se koristiti i kupovni sok (oko 3dl). Sa nekoliko kašika soka razmutiti gustin, a preostali sok staviti da provri. Tad ga skloniti sa vatre i umešati razmućen gustin. Mešati nekoliko trenutaka, dok se masa ne zgusne. Za drugi fil čvrsto umutiti slatku pavlaku, dodajući povremeno po malo višnjevače. Koru iseći na tri dela. Prvi deo staviti na tanjir za torte, premazati polovinom crvenog fila, na njega staviti polovinu višanja, a preko svega 4 cm debeo sloj šlaga. S tim što sam ja šlag podelila na dva dela, pa sam u jedan sipala višnjevaču, a u drugi čokoladu. Zatim staviti srednji deo patišpanja i ponoviti postupak. Na kraju staviti treći deo patišpanja. Tortu premazati otopljenom čokoladom i dekorisati po želji.
Prijatno 😊
Tagovi