U nauljenu tepsiju staviti dve kore poprskane uljem. Posuti orahe. Opet staviti 2 tanke kore poprskati uljem pa orasima i tako dok ne upotrebite sav materijal.
Za odozgo ostavite dve kore.
Baklavu iseći na rombove.
Margarin otopiti da bude vruć i preliti baklavu po redovima gde ste sekli.
Dok slažete baklavu uključite da se rerna zagreje na 180C stepeni.
Stavite baklavu da se peče i čim porumeni izvadite je iz rerne.
Sirup napravite od vode i šećera i to kuvajte dok se šećer ne otopi pa dodajte sok od limuna.
Pečenu baklavu prelijte vrućim sirupom i to pažljivo sipajte po rezovima gde je sečeno jer se korice podižu.
Recept za nagradni konkurs: Ukusni zalogajčići
Sastojci
Za 20 osoba
500 g Tankie kore za baklavu
500 g Mleveni orasi
po potrebi po potrebi Ulje
125 g Posni margarin
800 ml Voda
700 g Šećer
1 kesica/e Dr. Oetker Vanilin šećer
1 komad/a Limun (Limunov sok)
Naši proizvodi
Priprema
Priprema:
U nauljenu tepsiju staviti dve kore poprskane uljem. Posuti orahe. Opet staviti 2 tanke kore poprskati uljem pa orasima i tako dok ne upotrebite sav materijal.
Za odozgo ostavite dve kore.
Baklavu iseći na rombove.
Margarin otopiti da bude vruć i preliti baklavu po redovima gde ste sekli.
Dok slažete baklavu uključite da se rerna zagreje na 180C stepeni.
Stavite baklavu da se peče i čim porumeni izvadite je iz rerne.
Sirup napravite od vode i šećera i to kuvajte dok se šećer ne otopi pa dodajte sok od limuna.
Pečenu baklavu prelijte vrućim sirupom i to pažljivo sipajte po rezovima gde je sečeno jer se korice podižu.
Ostavite baklavu da upije sirup i ohladi se.
Prijatno!
Tagovi