Recept za nagradni konkurs: Ukusni zalogajčići

Sastojci

Za 20 osoba

Za baklavu:

500 g Tankie kore za baklavu

500 g Mleveni orasi

po potrebi po potrebi Ulje

125 g Posni margarin

Za sirup:

800 ml Voda

700 g Šećer

1 komad/a Limun (Limunov sok)

Naši proizvodi

Priprema

Priprema:

U nauljenu tepsiju staviti dve kore poprskane uljem. Posuti orahe. Opet staviti 2 tanke kore poprskati uljem pa orasima i tako dok ne upotrebite sav materijal.

Za odozgo ostavite dve kore.

Baklavu iseći na rombove.

Margarin otopiti da bude vruć i preliti baklavu po redovima gde ste sekli.

Dok slažete baklavu uključite da se rerna zagreje na 180C stepeni.

Stavite baklavu da se peče i čim porumeni izvadite je iz rerne.

Sirup napravite od vode i šećera i to kuvajte dok se šećer ne otopi pa dodajte sok od limuna.

Pečenu baklavu prelijte vrućim  sirupom i to pažljivo sipajte po rezovima gde je sečeno jer se korice podižu.

Ostavite baklavu da upije sirup i ohladi se.

Prijatno!