Za 4 osoba
4 fileta Soma
2 glavice Crni luk
400 g Šampinjoni
2 supena kašika Maslinovo ulje
1 kafena kašičica Sitna morska so
2 dl Belo vino
1 kafena kašičica Beli luk u granulama
Priprema:
Crni luk očistiti i iseći na rebarca.
Šampinjone iseći na listiće.
U vatrostalnu činiju sipati na dno maslinovo ulje. Rasporediti crni luk.
Preko luka staviti filete soma, začine.
Na kraju poredjajte šampinjone i nalite sve belim vinom i malo vode da sve ogrezne .
Prekriti posudu aluminijumskom folijom i staviti u rernu na 200C stepeni da se peče.
Pred kraj pečenja skinuti foliju i pustiti još malo da se zapeče.
Servirati toplo kao glavno jelo.
Prijatno!
Sastojci
Za 4 osoba
4 fileta Soma
2 glavice Crni luk
400 g Šampinjoni
2 supena kašika Maslinovo ulje
1 kafena kašičica Sitna morska so
2 dl Belo vino
1 kafena kašičica Beli luk u granulama
Priprema
Priprema:
Crni luk očistiti i iseći na rebarca.
Šampinjone iseći na listiće.
U vatrostalnu činiju sipati na dno maslinovo ulje. Rasporediti crni luk.
Preko luka staviti filete soma, začine.
Na kraju poredjajte šampinjone i nalite sve belim vinom i malo vode da sve ogrezne .
Prekriti posudu aluminijumskom folijom i staviti u rernu na 200C stepeni da se peče.
Pred kraj pečenja skinuti foliju i pustiti još malo da se zapeče.
Servirati toplo kao glavno jelo.
Prijatno!
Tagovi