Sastojci

Za 4 osoba

POTREBNI SASTOJCI

2 komad/a Crni luk

6-8 komad/a Paprike

2 komad/a Paradajz

2 dl Kuvani paradajz

1 kafena kašičica Suvi začin

3 prstohvat/a So

2 prstohvat/a Biber

10 komad/a Safalada

4 čen Beli luk

Priprema

PRIPREMA SASTOJAKA

Luk iseći na rezance.

Papriku i paradajz iseći na kockice.

U tiganj sipati ulje i staviti na ringlu da se zagreje.

Dodati isečeni luk i papriku i pržiti oko 15 minuta.

Zatim dodati paradajz.

KORAK 2

U sataraš dodati kuvani paradajz,iseckani beli luk i začine.

Pržiti dok sastojci ne omekšaju.

Ne treba pustiti da ispari sva tečnost,ukusniji je kad ima i umak.

KORAK 3

U tiganju zagrejati ulje pa dodati safaladu.

Pržiti je kratko dok ne porumeni sa svih strana.