Za 4 osoba
2 komad/a Crni luk
6-8 komad/a Paprike
2 komad/a Paradajz
2 dl Kuvani paradajz
1 kafena kašičica Suvi začin
3 prstohvat/a So
2 prstohvat/a Biber
10 komad/a Safalada
4 čen Beli luk
PRIPREMA SASTOJAKA
Luk iseći na rezance.
Papriku i paradajz iseći na kockice.
U tiganj sipati ulje i staviti na ringlu da se zagreje.
Dodati isečeni luk i papriku i pržiti oko 15 minuta.
Zatim dodati paradajz.
KORAK 2
U sataraš dodati kuvani paradajz,iseckani beli luk i začine.
Pržiti dok sastojci ne omekšaju.
Ne treba pustiti da ispari sva tečnost,ukusniji je kad ima i umak.
KORAK 3
U tiganju zagrejati ulje pa dodati safaladu.
Pržiti je kratko dok ne porumeni sa svih strana.
Sastojci
Za 4 osoba
2 komad/a Crni luk
6-8 komad/a Paprike
2 komad/a Paradajz
2 dl Kuvani paradajz
1 kafena kašičica Suvi začin
3 prstohvat/a So
2 prstohvat/a Biber
10 komad/a Safalada
4 čen Beli luk
Priprema
PRIPREMA SASTOJAKA
Luk iseći na rezance.
Papriku i paradajz iseći na kockice.
U tiganj sipati ulje i staviti na ringlu da se zagreje.
Dodati isečeni luk i papriku i pržiti oko 15 minuta.
Zatim dodati paradajz.
KORAK 2
U sataraš dodati kuvani paradajz,iseckani beli luk i začine.
Pržiti dok sastojci ne omekšaju.
Ne treba pustiti da ispari sva tečnost,ukusniji je kad ima i umak.
KORAK 3
U tiganju zagrejati ulje pa dodati safaladu.
Pržiti je kratko dok ne porumeni sa svih strana.
Tagovi