Sastojci

Za 8 osoba

Potrebno je

2 komad/a Šargarepe

1 Manji Celer

1 Komad Piletine

1 Komad Junetine

1 supena kašika Zacina C

1 Listic Lovora

Knedle

1 komad/a Jaje

1 supena kašika Ulja

1 prstohvat/a Soli

5-6 supena kašika Griza

Priprema

Priprema

Sve sastojke staviti u vodu i kuvati na laganoj vatri sat - dva. Knedle pripremiti tako što viljuškom umutimo jaje dodamo ulje, so i griza toliko da se dobije smesa nesto gusca nego za palacinke. Ostaviti smesu za Knedle u frizideru dok se supa ne skuva. Izvaditi meso, procediti supu i malom kasicicom stavljati knedle u supu koja vri. Kuvati jos desetak minuta na tihoj vatri. Ovako spremljen Knedle su mekane i ukusne uvek.... Probajte😊. Prijatno!

Savet

Kada kuvam više supe (ili ako volite dosta knedli), udvostručiti sastojke😉