Sve sastojke staviti u vodu i kuvati na laganoj vatri sat - dva. Knedle pripremiti tako što viljuškom umutimo jaje dodamo ulje, so i griza toliko da se dobije smesa nesto gusca nego za palacinke. Ostaviti smesu za Knedle u frizideru dok se supa ne skuva. Izvaditi meso, procediti supu i malom kasicicom stavljati knedle u supu koja vri. Kuvati jos desetak minuta na tihoj vatri. Ovako spremljen Knedle su mekane i ukusne uvek.... Probajte😊. Prijatno!
Savet
Kada kuvam više supe (ili ako volite dosta knedli), udvostručiti sastojke😉
Sastojci
Za 8 osoba
2 komad/a Šargarepe
1 Manji Celer
1 Komad Piletine
1 Komad Junetine
1 supena kašika Zacina C
1 Listic Lovora
1 komad/a Jaje
1 supena kašika Ulja
1 prstohvat/a Soli
5-6 supena kašika Griza
Priprema
Priprema
Sve sastojke staviti u vodu i kuvati na laganoj vatri sat - dva. Knedle pripremiti tako što viljuškom umutimo jaje dodamo ulje, so i griza toliko da se dobije smesa nesto gusca nego za palacinke. Ostaviti smesu za Knedle u frizideru dok se supa ne skuva. Izvaditi meso, procediti supu i malom kasicicom stavljati knedle u supu koja vri. Kuvati jos desetak minuta na tihoj vatri. Ovako spremljen Knedle su mekane i ukusne uvek.... Probajte😊. Prijatno!
Savet
Kada kuvam više supe (ili ako volite dosta knedli), udvostručiti sastojke😉