Jagode iseckati na polovine, veće na četvrtine a maline ostaviti cele. Pomešajte sa šećerom i džem fixom, dodajte vodu i stavite na vatru da se kuva. Kuvajte džem na umerenoj temperaturi 40 minuta do sat vremena. Dok kuvate džem povremeno skidajte penu. Kuvajte džem dok ne dobijete željenu gustinu. Pred kraj dodajte limontus i malo konzervansa. Sipajte džem u teglice. Zatvorite i zamotajte u deblje krpe i ostavite tako 24 sata dok se teglice skroz ne ohlade.
Sastojci
Za 6 osoba
700 g Jagoda
300 g Maline
500 g Šećer
1 komad/a C Limuntus
1 komad/a Dr. Oetker Džemfix 2:1
1 komad/a C Konzervans
1 dl vode
Naši proizvodi
Priprema
Priprema
Jagode iseckati na polovine, veće na četvrtine a maline ostaviti cele. Pomešajte sa šećerom i džem fixom, dodajte vodu i stavite na vatru da se kuva. Kuvajte džem na umerenoj temperaturi 40 minuta do sat vremena. Dok kuvate džem povremeno skidajte penu. Kuvajte džem dok ne dobijete željenu gustinu. Pred kraj dodajte limontus i malo konzervansa. Sipajte džem u teglice. Zatvorite i zamotajte u deblje krpe i ostavite tako 24 sata dok se teglice skroz ne ohlade.
Tagovi