U mlako mleko sipajte kesicu suvog kvasac, šećer, vodu i malo brašna. Ostavite 5 minuta. Dodajte ulje, so, prašak za pecivo i brašnom zamesite mesto.
Ostavite 45 minuta da testo nadođe.
Nadošlo testo podelite na dva dela. Radnu površinu premažite uljem i u pravougaonik razvucite prvo testo. Puter/margarin malo otopite pa dodajte žumance. Promešajte i premažite polovinom smese. Preko izmrvite polovinu sira i urolajte. Isecite na 8 rolnica i složite na pleh obložen papirom za pečenje.
Ostavite 10-15 minuta dok se rerne ne zagreje. Premažite belancetom i pospite susamom, pa pecite na 230 °C oko 20 minuta.
Sastojci
Za 16 osoba
600 g Brašno T-400
150 ml Mleko
150 ml Voda
150 ml Ulje
1 kesica/e Dr. Oetker Suvi pekarski kvasac
1 i po kafena kašičica Šećer
1 i po kafena kašičica So
1 kesica/e Dr. Oetker Prašak za pecivo
100 g puter
150 -200 g mladog sira
1 komad/a Jaja
malo Susam
Naši proizvodi
Priprema
Priprema
U mlako mleko sipajte kesicu suvog kvasac, šećer, vodu i malo brašna. Ostavite 5 minuta. Dodajte ulje, so, prašak za pecivo i brašnom zamesite mesto.
Ostavite 45 minuta da testo nadođe.
Nadošlo testo podelite na dva dela. Radnu površinu premažite uljem i u pravougaonik razvucite prvo testo. Puter/margarin malo otopite pa dodajte žumance. Promešajte i premažite polovinom smese. Preko izmrvite polovinu sira i urolajte. Isecite na 8 rolnica i složite na pleh obložen papirom za pečenje.
Ostavite 10-15 minuta dok se rerne ne zagreje. Premažite belancetom i pospite susamom, pa pecite na 230 °C oko 20 minuta.
Tagovi