Recept za nagradni konkurs: Užitak je bliže, zimnica stiže!

Sastojci

Za 15 osoba

Salata:

3 kg Plavi paradajz (patlidžan)

1 komad/a Beli luk (glavica)

2 komad/a Veza peršuna

1 (2) komad/a Ljuta papričica (ako volite ljuto)

250 ml Sirće

250 ml Voda

2 supena kašika So

100 ml Ulje

Priprema

Priprema:

Patlidžan operite, presecite na polovine, dobro posolite, poređajte u pleh od rerne i poprskajte uljem.

Pecite ga na temperaturi od 200-220 stepeni oko 45 min (do ne omekša).

Posle pečenja, kada se prohladi, kašikom "izdubiti" svaku polovinu patlidžana i izvaditi sredinu.

Iseckati beli luk, peršun, ako volite i ljutu papričicu, i pomešajte sa vodom i sirćetom. Dodajte ostatak soli i patlidžan,

Dobro izmešajte i sipajte u pripremljene tegle.