Za 15 osoba
3 kg Plavi paradajz (patlidžan)
1 komad/a Beli luk (glavica)
2 komad/a Veza peršuna
1 (2) komad/a Ljuta papričica (ako volite ljuto)
250 ml Sirće
250 ml Voda
2 supena kašika So
100 ml Ulje
Priprema:
Patlidžan operite, presecite na polovine, dobro posolite, poređajte u pleh od rerne i poprskajte uljem.
Pecite ga na temperaturi od 200-220 stepeni oko 45 min (do ne omekša).
Posle pečenja, kada se prohladi, kašikom "izdubiti" svaku polovinu patlidžana i izvaditi sredinu.
Iseckati beli luk, peršun, ako volite i ljutu papričicu, i pomešajte sa vodom i sirćetom. Dodajte ostatak soli i patlidžan,
Dobro izmešajte i sipajte u pripremljene tegle.
Recept za nagradni konkurs: Užitak je bliže, zimnica stiže!
Sastojci
Za 15 osoba
3 kg Plavi paradajz (patlidžan)
1 komad/a Beli luk (glavica)
2 komad/a Veza peršuna
1 (2) komad/a Ljuta papričica (ako volite ljuto)
250 ml Sirće
250 ml Voda
2 supena kašika So
100 ml Ulje
Priprema
Priprema:
Patlidžan operite, presecite na polovine, dobro posolite, poređajte u pleh od rerne i poprskajte uljem.
Pecite ga na temperaturi od 200-220 stepeni oko 45 min (do ne omekša).
Posle pečenja, kada se prohladi, kašikom "izdubiti" svaku polovinu patlidžana i izvaditi sredinu.
Iseckati beli luk, peršun, ako volite i ljutu papričicu, i pomešajte sa vodom i sirćetom. Dodajte ostatak soli i patlidžan,
Dobro izmešajte i sipajte u pripremljene tegle.
Tagovi