2. Ella sir pomešajte sa kiselom pavlakom, šećerom u prahu i vanilin šećerom.
3. Želatin pomešajte sa hladnom vodom i ostavite da nabubri 10 min. Nakon 10 min zagrejte tek toliko da se istopi (ne sme da provri). Zatim dodajte smesi od sira.
4. Pomesajte sve sastojke i dobro umutite.
Fil II:
1. Voće stavite u šerpicu dodajte vodu, šećer i vanilin šećer, pustite da kuva 10 min. Za to vreme pripremite želatin.
2.Želatin supajte u manju šerpicu, dodajte 4 kašike hladne vode i pustite da nabubri 10 min. zatim ga zagrejte na laganoj vatri (ne sme da provri).
3. Voće sklonite sa varte pa dodajte istopljeni želatin i dobro promešajte. Ostavite da se prohladi.
Za to vreme napravite koricu.
Korica:
1. Istopite maslac na tihoj vatri. Pomešajte sa mlevenim keksom i mlekom. Sve sastojke sjedinite.
2. Prebacite u kalup prečnika 28cm ravnomerno rasporedite keks i blago utisnite.
Filovanje:
Korica - Preko korice stavite Fil I (slatka pavlaka i sir) - preko Fila I, rasporedite Fil II (voćni fil).
Stavite u frizider da se dobro ohladi (najbolje preko noći).
Sastojci
Za 16 osoba
400 g mlevenog keksa
180 g istopljenog putera
6 supena kašika mleka
450 g Ella sira
100 g kisele pavlake
1 kesica/e Dr. Oetker Vanilin šećer
200 g C Šećer u prahu 250g
500 g slatke pavlake
1 kesica/e Dr. Oetker Želatin beli mleveni
4 supena kašika hladne vode
450 g mix crveno voće
1 dl vode
6 supena kašika šećera
1 kesica/e Dr. Oetker Vanilin šećer
1 kesica/e Dr. Oetker Želatin beli mleveni
4 supena kašika hladne vode
Naši proizvodi
Priprema
Fil I:
1. Slatku pavlaku umutite.
2. Ella sir pomešajte sa kiselom pavlakom, šećerom u prahu i vanilin šećerom.
3. Želatin pomešajte sa hladnom vodom i ostavite da nabubri 10 min. Nakon 10 min zagrejte tek toliko da se istopi (ne sme da provri). Zatim dodajte smesi od sira.
4. Pomesajte sve sastojke i dobro umutite.
Fil II:
1. Voće stavite u šerpicu dodajte vodu, šećer i vanilin šećer, pustite da kuva 10 min. Za to vreme pripremite želatin.
2.Želatin supajte u manju šerpicu, dodajte 4 kašike hladne vode i pustite da nabubri 10 min. zatim ga zagrejte na laganoj vatri (ne sme da provri).
3. Voće sklonite sa varte pa dodajte istopljeni želatin i dobro promešajte. Ostavite da se prohladi.
Za to vreme napravite koricu.
Korica:
1. Istopite maslac na tihoj vatri. Pomešajte sa mlevenim keksom i mlekom. Sve sastojke sjedinite.
2. Prebacite u kalup prečnika 28cm ravnomerno rasporedite keks i blago utisnite.
Filovanje:
Korica - Preko korice stavite Fil I (slatka pavlaka i sir) - preko Fila I, rasporedite Fil II (voćni fil).
Stavite u frizider da se dobro ohladi (najbolje preko noći).
Dekoprišite po želji.
Uzivajte!