Sastojci

Za 16 osoba

Korica:

400 g mlevenog keksa

180 g istopljenog putera

6 supena kašika mleka

Fil I:

450 g Ella sira

100 g kisele pavlake

500 g slatke pavlake

4 supena kašika hladne vode

Fil II:

450 g mix crveno voće

1 dl vode

6 supena kašika šećera

4 supena kašika hladne vode

Naši proizvodi

Priprema

Fil I:

1. Slatku pavlaku umutite.

2. Ella sir pomešajte sa kiselom pavlakom, šećerom u prahu i vanilin šećerom.

3. Želatin pomešajte sa hladnom vodom i ostavite da nabubri 10 min. Nakon 10 min zagrejte tek toliko da se istopi (ne sme da provri). Zatim dodajte smesi od sira.

4. Pomesajte sve sastojke i dobro umutite.

Fil II:

1. Voće stavite u šerpicu dodajte vodu, šećer i vanilin šećer, pustite da kuva 10 min. Za to vreme pripremite želatin.

2.Želatin supajte u manju šerpicu, dodajte 4 kašike hladne vode i pustite da nabubri 10 min. zatim ga zagrejte na laganoj vatri (ne sme da provri).

3. Voće sklonite sa varte pa dodajte istopljeni želatin i dobro promešajte. Ostavite da se prohladi.

Za to vreme napravite koricu.

Korica:

1. Istopite maslac na tihoj vatri. Pomešajte sa mlevenim keksom i mlekom. Sve sastojke sjedinite.

2. Prebacite u kalup prečnika 28cm ravnomerno rasporedite keks i blago utisnite.

Filovanje:

Korica - Preko korice stavite Fil I (slatka pavlaka i sir) - preko Fila I, rasporedite Fil II (voćni fil).

Stavite u frizider da se dobro ohladi (najbolje preko noći).

Dekoprišite po želji.

Uzivajte!