Papriku dobro oprati i svakoj iseći dršku.Paprike"bocnuti"viljuškom na dva mesta.
Šargarepu dobro oprati(ne ljuštiti je)i iseći krajeve.
Crni luk oljuśtiti i oprati.
Karfiol odvojiti sa glavice i svaki"cvet"oprati.
U bure u kome će se kiseliti turšija,ređati naizmenično papriku,šargarepu,crni luk i karfiol.
Priprema smese za nalivanje:
Vodu,sirće,so,šećer,Cvinobran i C konzervans sipati u odgovaranuću posudu,dobro izmešati i ostaviti da se svi sastojci rastope i sjedine.
Naliti preko složenog povrća.
Na kraju
Pritisnuti nečim teškim i dobro zatvoriti poklopcem.
Odložiti u ostavu i ostaviti da odstoji dok se ne ukiseli.
Savet:Pošto je potrebno dosta vode i ostalih sastojaka,ja sam postepeno pripremala ovako:4 l vode,1 l alkoholnog sirćeta,8 supenih kašika soli,4 supene kašike šećera,1 C vinobran i 1 C konzervans-i tako sam pet puta pripremala i nalivala kako bi bilo dovoljno smese da svo povrće bude u tečnosti.
Recept za nagradni konkurs: Užitak je bliže, zimnica stiže!
Sastojci
Za 30 osoba
20 l voda
5 l alkoholno sirće
40 supena kašika so
20 supena kašika šećer
5 kesica/e C Vinobran
5 kesica/e C Konzervans
13 kg paprika"šilja"
2 kg šargarepa
3 glavice karfiol
1 kg crni luk
Naši proizvodi
Priprema
Poređati povrće:
Papriku dobro oprati i svakoj iseći dršku.Paprike"bocnuti"viljuškom na dva mesta.
Šargarepu dobro oprati(ne ljuštiti je)i iseći krajeve.
Crni luk oljuśtiti i oprati.
Karfiol odvojiti sa glavice i svaki"cvet"oprati.
U bure u kome će se kiseliti turšija,ređati naizmenično papriku,šargarepu,crni luk i karfiol.
Priprema smese za nalivanje:
Vodu,sirće,so,šećer,Cvinobran i C konzervans sipati u odgovaranuću posudu,dobro izmešati i ostaviti da se svi sastojci rastope i sjedine.
Naliti preko složenog povrća.
Na kraju
Pritisnuti nečim teškim i dobro zatvoriti poklopcem.
Odložiti u ostavu i ostaviti da odstoji dok se ne ukiseli.
Savet:Pošto je potrebno dosta vode i ostalih sastojaka,ja sam postepeno pripremala ovako:4 l vode,1 l alkoholnog sirćeta,8 supenih kašika soli,4 supene kašike šećera,1 C vinobran i 1 C konzervans-i tako sam pet puta pripremala i nalivala kako bi bilo dovoljno smese da svo povrće bude u tečnosti.
Tagovi