Meso iseći na kockice srednje veličine (ako su male neće moći da se nabodu na štapić, ako su prevelike dugo će se peći), zatim ga staviti u dublju posudu sa poklopcem. U posudu staviti sve sastojke za marinadu, dobro izmešati da svaki komadić mesa bude u marinadi, poklopiti i ostaviti preko noći u frižideru.
🍢 meso može da odstoji u marinadi i 2 - 3 h nećete pogrešiti ako uradite tako, ali je ipak lepše ako stoji duže jer će upiti sve arome iz začina i ostaće sočno kada se ispeče
Priprema ražnjića:
Tikvicu oprati, odseći krajeve, zatim je nožem preseći na pola horizontalno; obe polovine iseći na polumesece (debljine oko 5 mm). Čeri paradajz oprati i preseći na pola. Uzeti drveni štapić i ređati sledećim redosledom: tikvica, belo meso, čeri x2 i završiti kriškom tikvice. Pleh obložiti papirom za pečenje i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C 15 min, okrenuti ih i peći još 15 min u zavisnosti od jačine rerne (treba da dobiju zlatno-braon boju, a povrće bi trebalo malo da ,,uvene", ne treba da ostane čvrsto).
🍢 možete peći ražnjiće i na roštilju, tiganju, grill tiganju... kako god vam je lakše i lepše
🍢 možete kombinovati povrće po želji npr. dodajte šampinjone isečene na 1/2 ili ljubičasti luk isečen na kriške
🍢 malo sam eksperimentisala na nekoliko ražnjića pa sam piletinu uvila u listiće šunke
Sastojci
Za 11 osoba
1 kafena kašičica Senf
1 kafena kašičica Peršun (svež)
1 kafena kašičica So
1/4 kafena kašičica Biber
40 ml Maslinovo ulje
300 g Pileće belo meso
1/2 kafena kašičica Beli luk u granulama
1 komad/a Tikvica (srednje veličine)
11 komad/a Čeri paradajz
11 komad/a Drveni štapići
Priprema
Priprema marinade:
Meso iseći na kockice srednje veličine (ako su male neće moći da se nabodu na štapić, ako su prevelike dugo će se peći), zatim ga staviti u dublju posudu sa poklopcem. U posudu staviti sve sastojke za marinadu, dobro izmešati da svaki komadić mesa bude u marinadi, poklopiti i ostaviti preko noći u frižideru.
🍢 meso može da odstoji u marinadi i 2 - 3 h nećete pogrešiti ako uradite tako, ali je ipak lepše ako stoji duže jer će upiti sve arome iz začina i ostaće sočno kada se ispeče
Priprema ražnjića:
Tikvicu oprati, odseći krajeve, zatim je nožem preseći na pola horizontalno; obe polovine iseći na polumesece (debljine oko 5 mm). Čeri paradajz oprati i preseći na pola. Uzeti drveni štapić i ređati sledećim redosledom: tikvica, belo meso, čeri x2 i završiti kriškom tikvice. Pleh obložiti papirom za pečenje i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C 15 min, okrenuti ih i peći još 15 min u zavisnosti od jačine rerne (treba da dobiju zlatno-braon boju, a povrće bi trebalo malo da ,,uvene", ne treba da ostane čvrsto).
🍢 možete peći ražnjiće i na roštilju, tiganju, grill tiganju... kako god vam je lakše i lepše
🍢 možete kombinovati povrće po želji npr. dodajte šampinjone isečene na 1/2 ili ljubičasti luk isečen na kriške
🍢 malo sam eksperimentisala na nekoliko ražnjića pa sam piletinu uvila u listiće šunke