Sastojci

Za 8 osoba

Za fil:

400 g Mlevena junetina

4 komad/a Jaja

2-3 supena kašika Prezle

1/2 veze List peršuna

1 supena kašika Suvi biljni začin

po ukusu malo So

po ukusu malo Biber

2 supena kašika Susam

2 supena kašika Maslinovo ulje

Još je potrebno:

500 ml Sok od paradajza

1 pakovanje/a Lazanja

400 g Kačkavalj krupno rendan

Priprema

Priprema:

U dublju posudu stavite meso i dodajte ostale sastojke i sve dobro sjedinite.

Pravougaonu dublju vatrostalnu činiju podmažite maslinovim uljem i stavite 4 lista lazanja i pospite kačkavaljem i opet stavite red lazanja. Sada pospite sa par kašika soka od paradajza i stavite red fila od mesa.

Preko mesa pospite kačkavalj.

Sada stavite nov red listova lazanja i namažite ih sa par kašika soka od paradajza.

Postupak ponavljajte dok ne utrošite sav materijal. Za kraj ostavite listove lazanja za 2 reda i to pretposlednji red listova lazanja namažite sokom od paradajza i pospite samo kačkavaljem. Stavite zadnji red listova lazanja.

Rasporedite ostatak fila od mesa, pospite kačkavalj i prelijte sokom od paradajza.

Stavite da se peče na 200"C dok listovi lazanja i meso se ne ispeku. 

Izvadite iz rerne i pospite kačkavaljem i vratite u izključenu rernu da se kačkavalj otopi.

Služiti toplo isečeno na kocke kao glavno jelo.

Prijatno!