U dublju posudu stavite meso i dodajte ostale sastojke i sve dobro sjedinite.
Pravougaonu dublju vatrostalnu činiju podmažite maslinovim uljem i stavite 4 lista lazanja i pospite kačkavaljem i opet stavite red lazanja. Sada pospite sa par kašika soka od paradajza i stavite red fila od mesa.
Preko mesa pospite kačkavalj.
Sada stavite nov red listova lazanja i namažite ih sa par kašika soka od paradajza.
Postupak ponavljajte dok ne utrošite sav materijal. Za kraj ostavite listove lazanja za 2 reda i to pretposlednji red listova lazanja namažite sokom od paradajza i pospite samo kačkavaljem. Stavite zadnji red listova lazanja.
Rasporedite ostatak fila od mesa, pospite kačkavalj i prelijte sokom od paradajza.
Stavite da se peče na 200"C dok listovi lazanja i meso se ne ispeku.
Izvadite iz rerne i pospite kačkavaljem i vratite u izključenu rernu da se kačkavalj otopi.
Sastojci
Za 8 osoba
400 g Mlevena junetina
4 komad/a Jaja
2-3 supena kašika Prezle
1/2 veze List peršuna
1 supena kašika Suvi biljni začin
po ukusu malo So
po ukusu malo Biber
2 supena kašika Susam
2 supena kašika Maslinovo ulje
500 ml Sok od paradajza
1 pakovanje/a Lazanja
400 g Kačkavalj krupno rendan
Priprema
Priprema:
U dublju posudu stavite meso i dodajte ostale sastojke i sve dobro sjedinite.
Pravougaonu dublju vatrostalnu činiju podmažite maslinovim uljem i stavite 4 lista lazanja i pospite kačkavaljem i opet stavite red lazanja. Sada pospite sa par kašika soka od paradajza i stavite red fila od mesa.
Preko mesa pospite kačkavalj.
Sada stavite nov red listova lazanja i namažite ih sa par kašika soka od paradajza.
Postupak ponavljajte dok ne utrošite sav materijal. Za kraj ostavite listove lazanja za 2 reda i to pretposlednji red listova lazanja namažite sokom od paradajza i pospite samo kačkavaljem. Stavite zadnji red listova lazanja.
Rasporedite ostatak fila od mesa, pospite kačkavalj i prelijte sokom od paradajza.
Stavite da se peče na 200"C dok listovi lazanja i meso se ne ispeku.
Izvadite iz rerne i pospite kačkavaljem i vratite u izključenu rernu da se kačkavalj otopi.
Služiti toplo isečeno na kocke kao glavno jelo.
Prijatno!
Tagovi