Za 4 osoba
5 kg Paprike
2 l Voda
400 ml Sirće
4 supena kašika So
1 glavica Beli luk
1 vezica Peršun
1 kesica/e Biber u zrnu
Priprema:
Paprike operite,skinite im peteljke i očistite od semenki,ona ih poređajte na pleh,koji ste obložili pek papirom.
Ubacite papriku u već zagrejanu rernu,koju ste uključili na 200 stepeni,pa povećajte temperaturu na 250 stepeni.
Paprici će biti dovoljno da se peče nekih 5-10 minuta,jer je potrebno da ona bude,kako i samo ime kaže “peckana.”
Ostavite papriku da malo odstoji i omekša,a za to vreme pripremite tečnost.
U jednu činijicu dodajte vodu kao i ostale sastojke,pa promešajte.
Naseckajte beli luk i vezicu peršuna i ređajte u teglu zajedno sa paprikom,pa na kraju prelijte pripremljenom tečnošću.
Po ukusu možete dodati i malo bibera u zrnu.
Dobro zatvorite teglu i stavite je u rernu,uključite na 100 stepeni i ostavite papriku na nekih pola sata da se pasterizuje.
Nakon toga ugasite rernu i ostavite teglu da se potpuno ohladi.
Nakon toga je odložite na hladno mesto.
***Crvene paprike pored toga što su veoma ukusne i od njih možemo napraviti mnoštvo ukusnih jela spadaju i među najzdravije povrće na svetu.***
Recept za nagradni konkurs: Užitak je bliže, zimnica stiže!
Sastojci
Za 4 osoba
5 kg Paprike
2 l Voda
400 ml Sirće
4 supena kašika So
1 glavica Beli luk
1 vezica Peršun
1 kesica/e Biber u zrnu
Priprema
Priprema:
Paprike operite,skinite im peteljke i očistite od semenki,ona ih poređajte na pleh,koji ste obložili pek papirom.
Ubacite papriku u već zagrejanu rernu,koju ste uključili na 200 stepeni,pa povećajte temperaturu na 250 stepeni.
Paprici će biti dovoljno da se peče nekih 5-10 minuta,jer je potrebno da ona bude,kako i samo ime kaže “peckana.”
Ostavite papriku da malo odstoji i omekša,a za to vreme pripremite tečnost.
U jednu činijicu dodajte vodu kao i ostale sastojke,pa promešajte.
Naseckajte beli luk i vezicu peršuna i ređajte u teglu zajedno sa paprikom,pa na kraju prelijte pripremljenom tečnošću.
Po ukusu možete dodati i malo bibera u zrnu.
Dobro zatvorite teglu i stavite je u rernu,uključite na 100 stepeni i ostavite papriku na nekih pola sata da se pasterizuje.
Nakon toga ugasite rernu i ostavite teglu da se potpuno ohladi.
Nakon toga je odložite na hladno mesto.
***Crvene paprike pored toga što su veoma ukusne i od njih možemo napraviti mnoštvo ukusnih jela spadaju i među najzdravije povrće na svetu.***
Tagovi