Recept za nagradni konkurs: Užitak je bliže, zimnica stiže!

Sastojci

Za 4 osoba

Sastojci:

5 kg Paprike

2 l Voda

400 ml Sirće

4 supena kašika So

1 glavica Beli luk

1 vezica Peršun

1 kesica/e Biber u zrnu

Priprema

Priprema:

Paprike operite,skinite im peteljke i očistite od semenki,ona ih poređajte na pleh,koji ste obložili pek papirom.

Ubacite papriku u već zagrejanu rernu,koju ste uključili na 200 stepeni,pa povećajte temperaturu na 250 stepeni.

Paprici će biti dovoljno da se peče nekih 5-10 minuta,jer je potrebno da ona bude,kako i samo ime kaže “peckana.”

Ostavite papriku da malo odstoji i omekša,a za to vreme pripremite tečnost.

U jednu činijicu dodajte vodu kao i ostale sastojke,pa promešajte.

Naseckajte beli luk i vezicu peršuna i ređajte u teglu zajedno sa paprikom,pa na kraju prelijte pripremljenom tečnošću.

Po ukusu možete dodati i malo bibera u zrnu.

Dobro zatvorite teglu i stavite je u rernu,uključite na 100 stepeni i ostavite papriku na nekih pola sata da se pasterizuje.

Nakon toga ugasite rernu i ostavite teglu da se potpuno ohladi.

Nakon toga je odložite na hladno mesto.

***Crvene paprike pored toga što su veoma ukusne i od njih možemo napraviti mnoštvo ukusnih jela spadaju i među najzdravije povrće na svetu.***