U činiju pomešajte mlleveno meso i ostale sastojke. Sve lepo umesite. Formirajte pljeslavice i ređajte na pleh sa pek papirom. Gornju stranu pljeskavice premažite uljem. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta. Na pola pečenja, okrenite pljeskavice i opet gornju stranu premazite uljem.
Sastojci
Za 4 osoba
500 g Mlevenog mesa
1 komad/a Crni luk
2 komad/a Čena belog luka
100 g Kačkavačja
Po ukusu malo Biljni začin
Malo malo Bibera
2 kafena kašičica Mlevene crvene paprike
1/2 kafena kašičica Dr. Oetker Prašak za pecivo
2 komad/a Jaja
3 supena kašika Prezle
Naši proizvodi
Priprema
Priprema
U činiju pomešajte mlleveno meso i ostale sastojke. Sve lepo umesite. Formirajte pljeslavice i ređajte na pleh sa pek papirom. Gornju stranu pljeskavice premažite uljem. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta. Na pola pečenja, okrenite pljeskavice i opet gornju stranu premazite uljem.
Tagovi