Razdvojiti belanca i žumanca. Belanca čvrsto umutiti sa prstohvatom soli, pa dodavati vanila šećer i kristal šećer uz neprestano mućenje srednjom brzinom. Kad se dobije čvrsti šam, dodavati jedno po jedno žumance.
Prašak za pecivo, brašno i griz, promešati i mešajući žicom lagano umutiti sa već umućenim jajima.
Dobijenu smesu izručiti u četvrtasti pleh pokriven pek papirom. Peći na 220 C oko 30 minuta, tj. dok testo lepo ne porumeni.
Pečeno testo još toplo izvaditi tj. izvrnuti iz pleha na čistu suvu krpu, pa ga dobro izbockati štapićem za ražnjiće.
Umlačiti mleko u velikoj šerpi i u njemu rastopiti mleko u prahu, pa u to dodati hladnu slatku pavlaku i sve dobro izmešati.
Sipati oko pola litra dobijene tečnosti u pleh i pažljivo vratiti još topli kolač preko mleka, i izbockati ga i sa gornje strane a onda ostatkom mleka polako preliti celi kolač. Iako izgleda da je mnogo mleka, ne sekirajte se sve će to kora upiti.
Za kraj je još premažite karamelom, pri čemu možete koristiti kupovni karamel, a možete ga i napraviti sami po receptu za domaći karamel.
Gotov kolač dobro ohladite, režite na kocke i uživajte u osvežavajućem, laganom kremastom nezaboravnom tri leće zalogaju.
Sastojci
Za 1 osoba
6 komad/a Jaja
300 g Šećera
200 g Brašna
200 g Griza
1 komad/a Dr. Oetker Prašak za pecivo
1 prstohvat/a Soli
1 l Slatke pavlake
500 ml Mleka
150 g Mleka u prahu
300 g Dr. Oetker Trileće sa karamel prelivom
Naši proizvodi
Priprema
Priprema
Razdvojiti belanca i žumanca. Belanca čvrsto umutiti sa prstohvatom soli, pa dodavati vanila šećer i kristal šećer uz neprestano mućenje srednjom brzinom. Kad se dobije čvrsti šam, dodavati jedno po jedno žumance.
Prašak za pecivo, brašno i griz, promešati i mešajući žicom lagano umutiti sa već umućenim jajima.
Dobijenu smesu izručiti u četvrtasti pleh pokriven pek papirom. Peći na 220 C oko 30 minuta, tj. dok testo lepo ne porumeni.
Pečeno testo još toplo izvaditi tj. izvrnuti iz pleha na čistu suvu krpu, pa ga dobro izbockati štapićem za ražnjiće.
Umlačiti mleko u velikoj šerpi i u njemu rastopiti mleko u prahu, pa u to dodati hladnu slatku pavlaku i sve dobro izmešati.
Sipati oko pola litra dobijene tečnosti u pleh i pažljivo vratiti još topli kolač preko mleka, i izbockati ga i sa gornje strane a onda ostatkom mleka polako preliti celi kolač. Iako izgleda da je mnogo mleka, ne sekirajte se sve će to kora upiti.
Za kraj je još premažite karamelom, pri čemu možete koristiti kupovni karamel, a možete ga i napraviti sami po receptu za domaći karamel.
Gotov kolač dobro ohladite, režite na kocke i uživajte u osvežavajućem, laganom kremastom nezaboravnom tri leće zalogaju.
Tagovi