Za 12 osoba
1 pakovanje/a Kore za pitu
1 l Mleko
3 komad/a Dr. Oetker Puding sa ukusom vanile
1 kesica/e Dr. Oetker Vanilin šećer
6 supena kašika Šećer
600 g Višnje
500 ml Voda
4 supena kašika Šećer
3 supena kašika Dr. Oetker Gustin
3 komad/a Jaja
3 supena kašika Šećer
2 dl Ulje
2 dl Jogurt
100 g C Pšenični griz 250g
1 komad/a Dr. Oetker Prašak za pecivo
1 komad/a Dr. Oetker Vanilin šećer
PRIPREMA VANILA KREMA
Od pripremljene količine mleka odliti 2 dl u kome će se razmutiti puding.
Preostalu količinu mleka staviti da provri.Dodati šećer i vanilin šećer.
Kad mleko provri polako sipati razmućeni puding i kkuvati dok se ne zgusne.
Ostaviti da se ohladi.
PRIPREMA ŽELEA OD VIŠANJA
Sok koji se iscedio iz višanja i voda treba da čine količinu od 500 ml.
Od pripremljene količine tečnosti odvojiti par kašika u kojoj će se razmutiti puding.
Preostalu količinu tečnosti staviti da provri i dodati višnje.
Kad tečnost provri ,lagano sipati razmućeni gustin i kuvati dok se ne zgusne.
Žele ostaviti da se prohladi.
PRIPREMA PREMAZA ZA KORE
Umutiti jaja sa šećerom i vanilin šećerom.
Dodati ulje,jogurt,griz i prašak za pecivo.
Sastojke dobro izmešati da se sjedine.
PRIPREMA ŠTRUDLE
Kore podeliti na 4 dela.
Svaki deo bi trebalo da sadrži oko 4 kore.
Tri kore premazati sa pripremljenim premazom ,a četvrtu koru premazati sa pudingom.
Na jedan kraj-širi naneti žele od višanja.
Kore umotati u rolat i staviti u podmazan pleh.
Postupak ponoviti još 3 puta.
Dobiju se 4 rolata.
Ukoliko ostane premaza za kore,njime premazati pripremljene rolate.
Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni ,30 minuta.
Pečenu štrudlu posuti sa šećerom u prahu.
Sastojci
Za 12 osoba
1 pakovanje/a Kore za pitu
1 l Mleko
3 komad/a Dr. Oetker Puding sa ukusom vanile
1 kesica/e Dr. Oetker Vanilin šećer
6 supena kašika Šećer
600 g Višnje
500 ml Voda
4 supena kašika Šećer
3 supena kašika Dr. Oetker Gustin
3 komad/a Jaja
3 supena kašika Šećer
2 dl Ulje
2 dl Jogurt
100 g C Pšenični griz 250g
1 komad/a Dr. Oetker Prašak za pecivo
1 komad/a Dr. Oetker Vanilin šećer
Naši proizvodi
Priprema
PRIPREMA VANILA KREMA
Od pripremljene količine mleka odliti 2 dl u kome će se razmutiti puding.
Preostalu količinu mleka staviti da provri.Dodati šećer i vanilin šećer.
Kad mleko provri polako sipati razmućeni puding i kkuvati dok se ne zgusne.
Ostaviti da se ohladi.
PRIPREMA ŽELEA OD VIŠANJA
Sok koji se iscedio iz višanja i voda treba da čine količinu od 500 ml.
Od pripremljene količine tečnosti odvojiti par kašika u kojoj će se razmutiti puding.
Preostalu količinu tečnosti staviti da provri i dodati višnje.
Kad tečnost provri ,lagano sipati razmućeni gustin i kuvati dok se ne zgusne.
Žele ostaviti da se prohladi.
PRIPREMA PREMAZA ZA KORE
Umutiti jaja sa šećerom i vanilin šećerom.
Dodati ulje,jogurt,griz i prašak za pecivo.
Sastojke dobro izmešati da se sjedine.
PRIPREMA ŠTRUDLE
Kore podeliti na 4 dela.
Svaki deo bi trebalo da sadrži oko 4 kore.
Tri kore premazati sa pripremljenim premazom ,a četvrtu koru premazati sa pudingom.
Na jedan kraj-širi naneti žele od višanja.
Kore umotati u rolat i staviti u podmazan pleh.
Postupak ponoviti još 3 puta.
Dobiju se 4 rolata.
Ukoliko ostane premaza za kore,njime premazati pripremljene rolate.
Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni ,30 minuta.
Pečenu štrudlu posuti sa šećerom u prahu.
Tagovi