Sastojci

Za 12 osoba

SASTOJCI ZA KORE

1 pakovanje/a Kore za pitu

SASTOJCI ZA VANILA KREM

1 l Mleko

6 supena kašika Šećer

SASTOJCI ZA ŽELE OD VIŠANJA

600 g Višnje

500 ml Voda

4 supena kašika Šećer

3 supena kašika Dr. Oetker Gustin

SASTOJCI ZA PREMAZ KORA

3 komad/a Jaja

3 supena kašika Šećer

2 dl Ulje

2 dl Jogurt

Naši proizvodi

Priprema

PRIPREMA VANILA KREMA

Od pripremljene količine mleka odliti 2 dl u kome će se razmutiti puding.

Preostalu količinu mleka staviti da provri.Dodati šećer i vanilin šećer.

Kad mleko provri polako sipati razmućeni puding i kkuvati dok se ne zgusne.

Ostaviti da se ohladi.

PRIPREMA ŽELEA OD VIŠANJA

Sok koji se iscedio iz višanja i voda treba da čine količinu od 500 ml.

Od pripremljene količine tečnosti odvojiti par kašika u kojoj će se razmutiti puding.

Preostalu količinu tečnosti staviti da provri i dodati višnje.

Kad tečnost provri ,lagano sipati razmućeni gustin i kuvati dok se ne zgusne.

Žele ostaviti da se prohladi.

PRIPREMA PREMAZA ZA KORE

Umutiti jaja sa šećerom i vanilin šećerom.

Dodati ulje,jogurt,griz i prašak za pecivo.

Sastojke dobro izmešati da se sjedine.

PRIPREMA ŠTRUDLE

Kore podeliti na 4 dela.

Svaki deo bi trebalo da sadrži oko 4 kore.

Tri kore premazati sa pripremljenim premazom ,a četvrtu koru premazati sa pudingom.

Na jedan kraj-širi naneti žele od višanja.

Kore umotati u rolat i staviti u podmazan pleh.

Postupak ponoviti još 3 puta.

Dobiju se 4 rolata.

Ukoliko ostane premaza za kore,njime premazati pripremljene rolate.

Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni ,30 minuta.

Pečenu štrudlu posuti sa šećerom u prahu.