U vrelu vodu sipajte malo sode bikarbone i ubacite limun. Ostavite da odstoji oko 1h kako bi se iz kora eliminisali eventualni ostaci prskanja. Nakon toga limun operite i sameljite ga u mašini za meso ili u blenderu. U samlevenu kašu sipajte polovinu vode, dodajte 1 limuntus i ostavite da stoji nekoliko sati. Nakon tog vremena dobro procedite kašu (najbolje kroz gazu).
U ostatak vode dodajte šećer i pustite da provri. Sklonite sa vatre i dodajte proceđen sok, dobro promešajte i punite, predhodno dobro oprane flaše.Sok tokom letnjih dana držite u frižideru a zimi na hladnom mestu.
Prilikom služenja u čašu sipajte 1/3 soka (sirupa) a ostalo dodajte običnu ili kiselu vodu.
Sastojci
Za 9 osoba
1 kg limuna
500 gr šećera
1 kesica C Limuntus
1,5 litara vode
Naši proizvodi
Priprema
Priprema:
U vrelu vodu sipajte malo sode bikarbone i ubacite limun. Ostavite da odstoji oko 1h kako bi se iz kora eliminisali eventualni ostaci prskanja. Nakon toga limun operite i sameljite ga u mašini za meso ili u blenderu. U samlevenu kašu sipajte polovinu vode, dodajte 1 limuntus i ostavite da stoji nekoliko sati. Nakon tog vremena dobro procedite kašu (najbolje kroz gazu).
U ostatak vode dodajte šećer i pustite da provri. Sklonite sa vatre i dodajte proceđen sok, dobro promešajte i punite, predhodno dobro oprane flaše.Sok tokom letnjih dana držite u frižideru a zimi na hladnom mestu.
Prilikom služenja u čašu sipajte 1/3 soka (sirupa) a ostalo dodajte običnu ili kiselu vodu.
Tagovi