Krastavce, šargarepu, paradajz, papriku oprati i staviti da se cedi. Karfiol oprati raščenjiti i staviti da se cedi. Kupus oprati i iseći na četvrtine. Povrće poređati u bure. Napraviti presolac pomešati sve sastojke i preliti preko povča. Staviti nešto teško odozgo.
Recept za nagradni konkurs: Užitak je bliže, zimnica stiže!
Sastojci
Za 10 osoba
5 kg Krastavci
5 kg Paprika(žuta i zelena)
4 glavice Kupus
3 kg Šargarepa
3 kg Zeleni paradajz
5 glavica Karfiol
10 l Voda
250 ml Eksencija
400 g Sol
250 g Šećera
2 kesica/e C Vinobran
2 kesica/e C Konzervans
Naši proizvodi
Priprema
Priprema
Krastavce, šargarepu, paradajz, papriku oprati i staviti da se cedi. Karfiol oprati raščenjiti i staviti da se cedi. Kupus oprati i iseći na četvrtine. Povrće poređati u bure. Napraviti presolac pomešati sve sastojke i preliti preko povča. Staviti nešto teško odozgo.
Tagovi