Sastojci

Za 30 osoba

Sastojci:

oko 20 kg crvenih mesnatih paprika

oko 3 kg crvenog paradajza

oko 2 kg plavog patlidžana

1 litar ulja

1 glavica belog luka

po želji ljutih papričica

1 dl sirćeta

3 kašike šećera

po ukusu soli

Priprema

Priprema:

Paprike, plavi patlidžan i crveni paradajz ispecite i oljuštite. Ja papriku i plavi patlidžan meljem na mašini za meso sa krupnim (retkim) rupicama a još bolje bi bilo da se što sitnije iseckaju. Crveni paradajz krupno isecite, mada se on prilikom ljuštenja već sam rastura. U odgovarajuću šerpu sipajte polovinu ulja, zagrejte i ubacite papriku. Pržite je oko pola sata pa dodajte plavi patlidžan, paradajz i ljute papričice. Nastavite sa prženjem još otprilike sat i po a onda dodajte seckani beli luk, so i šećer. Ostatak ulja dobro zagrejte u šerpici i dodajte u pinđur. Ulje treba da cvrči u dodiru sa pinđurom. Tako ga ja "zapržim". Na kraju dodajte sirće. Kada bude dovoljno gusto, sklonite šerpu sa šporeta i onako vruć, sipajte u tegle koje ste sterilisali u rerni. Ostavite otklopljene tegle u toplu rernu i kada se uhvati odozgo korica, možete ih zatvoriti plastičnim poklopcem. PS. Ako želite, tegle ne morate stavljati u rernu da se pinđur zapeče, već ih odmah zatvorite, original poklopcem, okrenite ih naopako neki minut, pa vratite u prvobitno stanje. Stavite ih "ušuškane" dok se potpuno ne ohlade.