Sastojci

Za 30 osoba

POTREBNI SASTOJCI -POVRĆE

3 kg Paprika - zelena ,crvena

3 kg Krastavci

2 kg Šargarepa

2 kg Karfiol

ZA PRELIVANJE POVRĆA

10 l Voda

300 g So

200 ml Esencija

2 komad/a C Konzervans

1 komad/a C Vinobran

Naši proizvodi

Priprema

PRIPREMA POVRĆA

Povrće dobro oprati i odstraniti oštećene delove ukoliko ih ima.

Posebno dobro oprati krastavce i šargarepu jer su neravni.

U manje plastično bure poređati povrće.

PRIPREMA RASTVORA ZA PRELIVANJE

Oprezno rukovati sa esencijom,pažljivo pročitati uputstvo.

Ja je koristim jer mi je sva zimnica lepša i ukusnija kada koristim esenciju.

Navedenu količinu rastvoriti sa manjom količinom vode i sipati u preostalu pripremljenu količinu vode.

Vinobran i konzervans rastvoriti u malo vode i dodati u pripremljen rastvor vode i esencije.

Dodati so i promešati.

Mešati dok se so potpuno ne istopi.

Preliti povrće,staviti pritiskivač da bi povrće bilo sasvim uronjeno u rastvor.

Bure zatvoriti i strpljivo čekati da se turšija ukiseli.