Za 30 osoba
3 kg Paprika - zelena ,crvena
3 kg Krastavci
2 kg Šargarepa
2 kg Karfiol
10 l Voda
300 g So
200 ml Esencija
2 komad/a C Konzervans
1 komad/a C Vinobran
PRIPREMA POVRĆA
Povrće dobro oprati i odstraniti oštećene delove ukoliko ih ima.
Posebno dobro oprati krastavce i šargarepu jer su neravni.
U manje plastično bure poređati povrće.
PRIPREMA RASTVORA ZA PRELIVANJE
Oprezno rukovati sa esencijom,pažljivo pročitati uputstvo.
Ja je koristim jer mi je sva zimnica lepša i ukusnija kada koristim esenciju.
Navedenu količinu rastvoriti sa manjom količinom vode i sipati u preostalu pripremljenu količinu vode.
Vinobran i konzervans rastvoriti u malo vode i dodati u pripremljen rastvor vode i esencije.
Dodati so i promešati.
Mešati dok se so potpuno ne istopi.
Preliti povrće,staviti pritiskivač da bi povrće bilo sasvim uronjeno u rastvor.
Bure zatvoriti i strpljivo čekati da se turšija ukiseli.
Sastojci
Za 30 osoba
3 kg Paprika - zelena ,crvena
3 kg Krastavci
2 kg Šargarepa
2 kg Karfiol
10 l Voda
300 g So
200 ml Esencija
2 komad/a C Konzervans
1 komad/a C Vinobran
Naši proizvodi
Priprema
PRIPREMA POVRĆA
Povrće dobro oprati i odstraniti oštećene delove ukoliko ih ima.
Posebno dobro oprati krastavce i šargarepu jer su neravni.
U manje plastično bure poređati povrće.
PRIPREMA RASTVORA ZA PRELIVANJE
Oprezno rukovati sa esencijom,pažljivo pročitati uputstvo.
Ja je koristim jer mi je sva zimnica lepša i ukusnija kada koristim esenciju.
Navedenu količinu rastvoriti sa manjom količinom vode i sipati u preostalu pripremljenu količinu vode.
Vinobran i konzervans rastvoriti u malo vode i dodati u pripremljen rastvor vode i esencije.
Dodati so i promešati.
Mešati dok se so potpuno ne istopi.
Preliti povrće,staviti pritiskivač da bi povrće bilo sasvim uronjeno u rastvor.
Bure zatvoriti i strpljivo čekati da se turšija ukiseli.
Tagovi