Sastojci

Za 16 osoba

Za pripremu

100 gr braon šećera

50 gr margarina

300 gr smrznutih višanja

1 kom jabuka

Za pripremu testa:

200 gr šećera

100 gr mlečnog margarina

100 gr sira

200 gr brašna

1/4 kašičice soli

2 kom jajeta

1 dcl mleka

Naši proizvodi

Priprema

Za pripremu

Otopite margarin. Ivice tepsije za pečenje dobro premažite margarinom, a ostatak naspite u tepsiju. Braon šećer ravnomerno rasporedite po dnu tepsije. Preko šećera rasporedite prethodno otopljene višnje i iseckane jabuke. Ostavite sa strane.

Za pripremu

U posudu za mešenje stavite šećer i mlečni margarin i mešajte dok se ne dobije kompaktna masa. Dodajte krem sir i nastavite mešenje. U ovu masu dodajte jaja, a zatim uz lagano mešanje postepeno dodajte brašno. Na kraju dodajte mleko i aromu vanile.

Testo polako prespite preko voća u tepsiju i pecite na 180 stepeni oko 45 minuta.

Za pripremu

Nakon pečenja ostavite da se ohladi, a zatim kolač prebacite na tanjir tako da voće bude na vrhu. Kada se potpuno ohladi servirajte dekorisano sa šlagom i ukrasnim mrvicama.