Otopite margarin. Ivice tepsije za pečenje dobro premažite margarinom, a ostatak naspite u tepsiju. Braon šećer ravnomerno rasporedite po dnu tepsije. Preko šećera rasporedite prethodno otopljene višnje i iseckane jabuke. Ostavite sa strane.
Za pripremu
U posudu za mešenje stavite šećer i mlečni margarin i mešajte dok se ne dobije kompaktna masa. Dodajte krem sir i nastavite mešenje. U ovu masu dodajte jaja, a zatim uz lagano mešanje postepeno dodajte brašno. Na kraju dodajte mleko i aromu vanile.
Testo polako prespite preko voća u tepsiju i pecite na 180 stepeni oko 45 minuta.
Za pripremu
Nakon pečenja ostavite da se ohladi, a zatim kolač prebacite na tanjir tako da voće bude na vrhu. Kada se potpuno ohladi servirajte dekorisano sa šlagom i ukrasnim mrvicama.
Sastojci
Za 16 osoba
100 gr braon šećera
50 gr margarina
300 gr smrznutih višanja
1 kom jabuka
200 gr šećera
100 gr mlečnog margarina
100 gr sira
200 gr brašna
1 kesica/e Dr. Oetker Prašak za pecivo
1/4 kašičice soli
2 kom jajeta
1 dcl mleka
1 kašika Dr. Oetker Aroma vanila
1 kesica Dr. Oetker Šlag pena
2 kesice Dr. Oetker Šarene mrvice
Naši proizvodi
Priprema
Za pripremu
Otopite margarin. Ivice tepsije za pečenje dobro premažite margarinom, a ostatak naspite u tepsiju. Braon šećer ravnomerno rasporedite po dnu tepsije. Preko šećera rasporedite prethodno otopljene višnje i iseckane jabuke. Ostavite sa strane.
Za pripremu
U posudu za mešenje stavite šećer i mlečni margarin i mešajte dok se ne dobije kompaktna masa. Dodajte krem sir i nastavite mešenje. U ovu masu dodajte jaja, a zatim uz lagano mešanje postepeno dodajte brašno. Na kraju dodajte mleko i aromu vanile.
Testo polako prespite preko voća u tepsiju i pecite na 180 stepeni oko 45 minuta.
Za pripremu
Nakon pečenja ostavite da se ohladi, a zatim kolač prebacite na tanjir tako da voće bude na vrhu. Kada se potpuno ohladi servirajte dekorisano sa šlagom i ukrasnim mrvicama.