Sastojci

Za 16 osoba

Za pripremu kore

3 jaja

3 kašike šećera

3 kašike brašna

Za pripremu fila

7 dcl mleka

7 kašika šećera

100 gr čokolade

100 gr Dr. Oetker Mleveni keks za torte i kolače

200 gr lomljenog keksa

400 gr malina

2 dcl mleka

Naši proizvodi

Priprema

Za pripremu kore

Za koru umutite belanca sa šećerom, dodajte jedno po jedno žumance, umešajte brašno izmešano sa kakaom i praškom za pecivo. Izlijte smesu u pleh na papir. Pecite na 200 stepeni oko 15-20 minuta.

Za pripremu fila

Maline odmrznite, ocedite od soka. Sok podeliti u dve čaše. Sa polovinom soka prelijte ohlađenu koru a drugom polovinom soka prelijte izlomljeni keks. Dva pudinga od vanile skuvajte u mleko sa šećerom i ohladite ga. Zatim ga umutite da dobijete krem. Čokoladu istopite na pari, sipajte u krem i sve zajedno izmiksajte. Dodajte mleveni keks, drobljeni keks i maline  i sve promešajte. Fil nanesite kašikom na koru.

Finalni postupak

Dve kesice šlaga umutite sa mlekom i premažite preko fila. Rashladite kolač, secite na parčad i poslužite.