Za koru umutite belanca sa šećerom, dodajte jedno po jedno žumance, umešajte brašno izmešano sa kakaom i praškom za pecivo. Izlijte smesu u pleh na papir. Pecite na 200 stepeni oko 15-20 minuta.
Za pripremu fila
Maline odmrznite, ocedite od soka. Sok podeliti u dve čaše. Sa polovinom soka prelijte ohlađenu koru a drugom polovinom soka prelijte izlomljeni keks. Dva pudinga od vanile skuvajte u mleko sa šećerom i ohladite ga. Zatim ga umutite da dobijete krem. Čokoladu istopite na pari, sipajte u krem i sve zajedno izmiksajte. Dodajte mleveni keks, drobljeni keks i maline i sve promešajte. Fil nanesite kašikom na koru.
Finalni postupak
Dve kesice šlaga umutite sa mlekom i premažite preko fila. Rashladite kolač, secite na parčad i poslužite.
Sastojci
Za 16 osoba
3 jaja
3 kašike šećera
3 kašike brašna
1/2 kesice Dr. Oetker Prašak za pecivo
1 kašika Dr. Oetker Kakao 80g
2 kesice Dr. Oetker Puding sa ukusom vanile
7 dcl mleka
7 kašika šećera
100 gr čokolade
100 gr Dr. Oetker Mleveni keks za torte i kolače
200 gr lomljenog keksa
400 gr malina
2 kesice Dr. Oetker Šlag pena
2 dcl mleka
Naši proizvodi
Priprema
Za pripremu kore
Za koru umutite belanca sa šećerom, dodajte jedno po jedno žumance, umešajte brašno izmešano sa kakaom i praškom za pecivo. Izlijte smesu u pleh na papir. Pecite na 200 stepeni oko 15-20 minuta.
Za pripremu fila
Maline odmrznite, ocedite od soka. Sok podeliti u dve čaše. Sa polovinom soka prelijte ohlađenu koru a drugom polovinom soka prelijte izlomljeni keks. Dva pudinga od vanile skuvajte u mleko sa šećerom i ohladite ga. Zatim ga umutite da dobijete krem. Čokoladu istopite na pari, sipajte u krem i sve zajedno izmiksajte. Dodajte mleveni keks, drobljeni keks i maline i sve promešajte. Fil nanesite kašikom na koru.
Finalni postupak
Dve kesice šlaga umutite sa mlekom i premažite preko fila. Rashladite kolač, secite na parčad i poslužite.